Barcelona waarschuwt PSG na rumoerige week

Reacties

Barcelona heeft zich zaterdag uitstekend opgeladen voor de return in de Champions League tegen Paris Saint-Germain. Celta de Vigo maakte geen schijn van kans in Camp Nou: 5-0.

Barcelona waarschuwt PSG na rumoerige week

Barcelona trad vrijwel op volle sterkte aan tegen Celta. Trainer Luis Enrique, die deze week zijn vertrek bekendmaakte, hield alleen Andrés Iniesta op de bank. Het kwaliteitsverschil werd in de eerste helft al duidelijk. Na 24 minuten zette Lionel Messi het op een lopen. De Argentijn slalomde zich door de Galicische defensie en overbrugde zo'n twintig meter voordat hij afvuurde. Het schot belandde perfect in de linkerhoek, buiten bereik van Sergio Álvarez.

In de veertigste minuut was Messi de aangever bij de 2-0 van Neymar; een prachtgoal van de Braziliaan. Met de binnenkant van zijn voet tikte hij de bal over Álvarez. Daar bleef het niet bij voor Barça. Na een klein uur zorgde Ivan Rakitic voor de 3-0. Messi en Neymar combineerden, waarna de bal terechtkwam bij Rafinha. De middenvelder faalde in zijn aanname, maar de bal kwam voor de voeten van Rakitic. De Kroaat schoot raak, al stond hij kort daarvoor duidelijk buitenspel. Dat werd door de arbitrage niet gezien.

Met de 3-0 op zak wilde iedereen meedelen in de vreugde. Zo kwam verdediger Samuel Umtiti mee naar voren. Uit een voorzet van Messi schoof hij de bal binnen. De Argentijn bepaalde zelf de eindstand op 5-0 na een mooie actie.

Barça gaat door de zege weer aan kop in La Liga. Real Madrid had de eerste plaats even overgenomen na de overwinning op Eibar (1-4) eerder op de zaterdag. Real heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Woensdag wacht de return in de achtste finale van de Champions League tegen Paris Saint-Germain. Barcelona moet een 4-0 nederlaag goedmaken. Woensdag wonnen de Catalanen al met 6-1 van Sporting Gijón.

Villarreal - Espanyol 2-0
Villarreal deed goede zaken in de jacht op een ticket voor de voorronde van de Champions League. Roberto Soriano opende de score voor de thuisploeg. Na rust schoot Cédric Bakambu tegen de paal, maar belandde de bal via doelman Diego López alsnog in het doel. Villarreal nadert nummer vijf Atlético Madrid op één punt, al spelen de Madrilenen zondag nog tegen Valencia. Nummer vier Real Sociedad heeft drie punten meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.