Barcelona ouderwets op stoom na Argentijns kunststukje

Reacties

Barcelona heeft op eigen veld overtuigend afgerekend met Sporting Gijón. Lionel Messi gaf met een fraaie openingstreffer de aanzet voor een 6-1 zege, waardoor ook Real Madrid zal moeten winnen om koploper in de Primera División te blijven.

Barcelona ouderwets op stoom na Argentijns kunststukje

In de competitieduels met Leganés (2-1) en Atlético Madrid (1-2) moest Messi nog twee keer reddend optreden om de Champions League-vernedering in Parijs (4-0) niet te laten opvolgen door nog meer teleurstelling. Tegen Gijón hoefde trainer Luis Enrique eens niet met samengeknepen billen op de bank te zitten, omdat Barça in Camp Nou al snel wegliep van de degradatiekandidaat.

Messi nam ook in zijn vijfhonderdste wedstrijd als basisspeler het voortouw. De Argentijnse ster kopte de bal na negen minuten fraai over de uitkomende Pichu Cuellár na een schitterende pass van landgenoot Javier Mascherano, die zijn eerste assist ooit in La Liga liet noteren. In de elfde minuut was het opnieuw raak. Luis Suárez omspeelde de keeper, verdediger Juan Rodríguez gaf het laatste zetje: 2-0.

Heel even leek Barcelona weer een lastige avond tegemoet gaan toen Gijón in de 21ste minuut andermaal aantoonde dat het achterin nog altijd niet helemaal goed zit. Carlos Castro tikte raak, nadat een inzet van Sergio Alvárez nog op de paal was beland. Castro had nog voor rust ook zijn tweede kunnen maken, maar ditmaal greep Jordi Alba in na een redding van Marc-André ter Stegen.

Hoewel Barça voor de vierde keer op rij níét de nul hield, maakte Gijón het niet meer spannend. Suárez had na de 2-1 al snel orde op zaken gesteld met een fraaie volley. Na rust bouwden Paco Alcácer (na rust de vervanger van Suárez) en Neymar (prachtige vrije trap) de score verder uit. Tussendoor was Messi al gewisseld, nadat hij de bal uit een vrije trap op de lat had gelepeld. Het slotakkoord was voor Ivan Rakitic: 6-1.

Zo komt Barcelona langzaam maar zeker weer op stoom. Komende zaterdag kan de kampioen van Spanje thuis tegen Celta de Vigo de vierde competitiezege op rij laten noteren. Vervolgens wacht woensdag de return tegen Paris Saint-Germain in de Champions League. Eerst is het nog afwachten of Real Madrid de koppositie herrovert. De Koninklijke speelt vanaf 21.30 uur thuis tegen Las Palmas.

Overige uitslag:
Osasuna - Villarreal 1-4

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.