Messi ook tegen Atlético voor Barça redder in nood

Barcelona heeft zondag met moeite Atlético Madrid teruggewezen. Lionel Messi besliste de topper in Vicente Calderón met een late goal (1-2).

In de aanloop van de La Liga-kraker ging het over de aanvallers, over de haperende doelpuntenmachine van Barcelona tegenover de opgebloeide Kévin Gameiro bij Atlético Madrid. Maar het waren aanvankelijk de keepers die een hoofdrol speelden in de Spaanse topper.

Marc-André ter Stegen hield Barcelona in Vicente Calderón op de been, zoals hij ook vorige week tegen Leganés enkele cruciale reddingen verrichtte. De Duitse goalie toonde zich een zekere factor door onder andere fraaie pogingen van Antoine Griezmann ongedaan te maken.

Aan de andere kant bewees Jan Oblak zijn grote waarde voor Atlético. De doelman, die zijn rentree maakte in de Primera División na verlost te zijn van zijn schouderblessure, was de man die Messi (vrije trap) en Gerard Piqué (kopbal) in de eerste helft met knappe reddingen van een doelpunt afhield.

Ook in de tweede helft bleven de twee goalies aanvankelijk overeind. Griezmann moest oog in oog met Ter Stegen zijn meerdere erkennen in de Duitse goalie, terwijl aan de andere kant Luis Suárez alleen voor Oblak een enorme kans verprutste.

Na ruim een uur werd de ban dan toch gebroken. Rafinha kreeg de bal via een gelukkige carambole voor zijn voeten. Het schotje van de aanvaller was Oblak te machtig. Tien minuten later was het alweer gelijk. Diego Godín, die terugkeerde na een liesblessure, passeerde met een kopbal Ter Stegen.

Barcelona zag hetzelfde scenario als tegen Leganés uitkomst bieden. Want het was Messi die met een late treffer de redder in nood was voor de Catalanen, die dankzij de zege twee punten voorsprong hebben op Real Madrid, dat nog wel twee wedstrijden achter de hand heeft. Los Rojiblancos lijken door het verlies uitgespeeld in de titelstrijd.