'Barcelona praat met Van Persie over transfer'

Reacties

De berichten uit Spanje leken niet meer dan een gerucht, maar volgens het Algemeen Dagblad zijn er met Robin van Persie al meerdere serieuze gesprekken gevoerd over een winterse transfer van Fenerbahçe naar Barcelona.

'Barcelona praat met Van Persie over transfer'

Het AD heeft navraag gedaan in Catalonië en komt tot de conclusie dat de berichten uit Spanje op waarheid zijn berust. Barcelona ziet in Van Persie een ideale stand-in voor de drie superaanvallers Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez. Zeker nu Pedro afgelopen zomer naar Chelsea vertrok is de spoeling bij de Spaanse kampioen voorin dun.

Daar komt bij dat Van Persie sinds zijn transfer naar Turkije nog niet is uitgegroeid tot een vaste waarde. Trainer Vítor Pereira geeft regelmatig de voorkeur aan Fernandão, vorig seizoen topscorer van de Turkse competitie namens Bursaspor met 22 goals. Desondanks is het de vraag of Fenerbahçe een half jaar na zijn komst alweer afstand wil doen van de 32-jarige Oranje-international, die vertrok bij Manchester United.

Technisch directeur Roberto Fernández zat dinsdagavond op de tribunes in De Arena om de verrichtingen van Van Persie voor het Nederlands elftal van dichtbij te bekijken. De Spaanse oud-international zag de clubtopscorer aller tijden van Oranje als invaller zijn vijftigste interlanddoelpunt maken, maar ook in eigen goal scoren. Tsjechië won uiteindelijk met 3-2, waardoor het EK aan Nederland voorbij gaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.