Van Persie: 'Blind is een toptrainer'

Reacties

Robin van Persie is niet van plan zijn afscheid als international aan te kondigen na de mislukte EK-kwalificatiereeks. Ook sprak hij zijn steun uit voor bondscoach Danny Blind.

Van Persie: 'Blind is een toptrainer'

De 32-jarige Van Persie speelde tegen Tsjechië zijn 101ste interland, maar als het aan hem ligt blijft het niet bij dat aantal. 'Ik heb altijd gezegd dat ik zelf niet bedank. Dat geldt nog steeds, ondanks deze moeilijke situatie. Ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheden', aldus de ex-aanvoerder tegen de NOS.

'Er is veel gebeurd de afgelopen maanden. Daar ga ik eens over nadenken. Maar hoe ik het nu zie, blijf ik gewoon beschikbaar', ging de Rotterdammer, die tegen Tsjechië in eigen doel kopte maar later een 'gewoon' doelpunt (zijn vijftigste voor Oranje) maakte, verder.

Van Persie vindt niet dat Blind afgerekend moet worden op het debacle in de EK-kwalificatiereeks. De aanvaller zegt dat de bondscoach te kort aan de leiding is geweest om de schuld in zijn schoenen te schuiven. 'Hij moet zeker blijven', zei Van Persie. 'Het is te makkelijk om dit in zijn schoenen te schuiven. Danny is gewoon een toptrainer, dus die moet blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.