Barcelona overklast Sevilla dankzij briljante Messi

Dankzij een groots optreden van Lionel Messi heeft Barcelona in de Primera División eenvoudig afgerekend met Sevilla. In eigen huis won Barça met 3-0.

Waar Barcelona nog meedoet op drie fronten, gooide Sevilla de voorbije weken alle kansen op een prijs juist te grabbel. In Camp Nou toonde de ploeg van Jorge Sampaoli zich even van de goede kant na de ineenstorting van de laatste weken (Sevilla pakte één punt in de laatste vier competitieduels en werd uitgeschakeld in de Champions League). De Catalanen haalden in de openingsfase opgelucht adem bij een kans voor Steven N'Zonzi en een mogelijkheid waarbij Vitolo en Gabriel Mercado elkaar in de weg liepen. Vervolgens was het echter aan Barcelona.

Sevilla had niets te vertellen toen Luis Suárez en Lionel Messi hun ploeg bij de hand namen. In de 25ste minuut was het raak via de Uruguayaan. Messi zorgde met een individuele actie voor het voorbereidende werk en Suárez rondde af met een omhaal na een mislukte onderschepping van Mercado. Het was nog maar het begin van een periode van tien minuten waarin Sevilla volledig werd weggespeeld en de score zag oplopen tot 3-0. Eerst scoorde Messi met een intikker uit een nagenoeg perfect uitgespeelde counter. Zijn tweede goal van de avond maakte de clubtopscorer door uit een corner zonder aarzeling raak te volleren in de korte hoek.

Alsof de eerste helft nog niet dramatisch genoeg was verlopen voor de nummer vier van Spanje, ging Sergio Rico kort na rust ook nog in de fout door de bal te verspelen aan Suárez. Messi probeerde te profiteren met een stiftje, maar de doelman kon zijn flater ternauwernood herstellen.

Terwijl Sevilla zocht naar eerherstel en via onder anderen Pablo Sarabia ook goede kansen kreeg, koos Messi zijn momenten om zijn genialiteit te tonen. De uitblinker zette Andrés Iniesta met een subliem passje vrij voor de keeper, alleen ontbrak het aan de controle bij de spelmaker. Het moment was illustratief voor de tweede helft. De echte nauwkeurigheid ontbrak bij beide ploegen in een wedstrijd die al lang gespeeld was. Gescoord werd er niet meer. Wel eindigde Sevilla de wedstrijd met tien man door twee keer geel voor Vitolo.

Door de zege van Barcelona ligt de druk weer bij Real Madrid, dat woensdagavond in actie komt op bezoek bij Leganés (aftrap 21.30 uur). De ploeg van Luis Enrique heeft door de zege in ieder geval even de koppositie overgenomen, maar Real heeft een achterstand van slechts één punt en bovendien twee wedstrijden minder gespeeld. Sevilla staat vierde en haakt door de vrije val af bij concurrent Atlético Madrid, dat drie punten meer verzamelde.