Barcelona met veel pijn en moeite langs hekkensluiter La Liga

Reacties

Na drie teleurstellende resultaten op rij heeft Barcelona eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen. Tegen Almería werd de volle buit gepakt: 3-2.

Barcelona met veel pijn en moeite langs hekkensluiter La Liga
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 2
UD Almería
UD Almería

Barcelona had al drie wedstrijden op rij niet gewonnen en dus staat de druk er vol op in Catalonië. Trainer Xavi geniet volgens Spaanse media nog echter altijd het vertrouwen van de clubleiding. Toch zal het duel met Almería als erop of eronder hebben gevoeld voor hem.

Onterecht zijn de zorgen zeker niet, want opnieuw had Barcelona, zonder onder anderen Frenkie de Jong, Marc-André Ter Stegen, Gavi en Pedri, moeite om een laagvlieger als Almeriá, dat laatste staat in de Spaanse competitie, achterover te drukken. Al vroeg in de wedstrijd was er een kans voor Sergi Roberto, maar meer dan dat was het aanvankelijk ook niet. Het gebrek aan creativiteit zorgde voor onvrede bij de fans van Barcelona, die De Jong overduidelijk misten.

Na ruim een half uur spelen kon er alsnog worden gejuicht. Uit een corner kopte Ronald Araújo op de doelman van Almería, waarna de rebound voor Raphinha was. Via Robert Lewandowski had Barcelona de voorsprong al snel kunnen verdubbelen, maar in plaats daarvan viel de goal aan de andere kant. Leo Baptistao kwam oog-in-oog met reservedoelman Iñaki Pena en scoorde, omdat Araújo de bal verkeerd raakte, waardoor Baptistao weg kon worden gestoken. Uit de herhaling bleek dat er geen sprake was van buitenspel.

Met het inbrengen Ferran Torres voor João Félix hoopte Xavi Barcelona wat extra aanvallende impulsen te geven. De voorsprong kwam er ook na ongeveer een uur spelen, toen aanvoerder Sergi Roberto raak kopte uit een corner van Raphinha, de maker van de 1-0. Zorgwekkend was vooral de manier waarop Barcelona de doelpunten tegen kreeg tegen Almería, dat de Catalanen weer flink in de problemen bracht door een blunder van Peña. De doelman liet een vrije trap los en daaruit scoorde Edgar González.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de twintig minuten die volgden moest Barcelona alles op alles zetten om het vierde puntenverlies op rij te voorkomen. Nadat onder meer Lewandowski een grote mogelijkheid op 3-2 miste, kroonde Sergi Roberto zich opnieuw tot held van Barcelona. Tot de laatste minuut bleef het spannend, maar Barcelona trok de overwinning uit het vuur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
35
28
6
1
78-22
+56
90
2
Girona
35
23
6
6
75-44
+31
75
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
5
Athletic de Bilbao
35
17
11
7
57-35
+22
62
6
Real Sociedad
34
14
12
8
48-35
+13
54
* Actueel tot en met 11 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.