Barcelona levert lengte in door vertrek Keita naar China

Barcelona nam met de transfer van Seydou Keita naar het Chinese Dalian Aerbin afscheid van zijn ideale twaalfde man. Vier seizoenen stond de Malinese middenvelder in Camp Nou zijn mannetje zodra toenmalig trainer Pep Guardiola een beroep op hem deed.

Barcelona levert lengte in door vertrek Keita naar China

Maar het vertrek van Keita betekent opnieuw kwaliteitsverlies bij standaardsituaties. Want de selectie waarmee Guardiola de voorbije seizoenen zo succesvol was, blonk bepaald niet uit in lengte. De 1 meter 83 lange Keita behoorde tot de langste selectiespelers van Barcelona.

Doordat eerder Éric Abidal (1 meter 86) door ziekte is weggevallen, zijn Gerard Piqué (1 meter 92) en Sergio Busquets (1 meter 89) de enige twee kernspelers met een lengte van minimaal 1 meter 80. Zoals bekend zijn de vedetten Lionel Messi, Xavi en Andrés Iniesta aanzienlijk kleiner. Jordi Alba, de vervanger van Abidal, is 1 meter 70.

De nieuwe hoofdtrainer Tito Vilanova beschikt wel over de talenten Andreu Fontàs (1 meter 86), Marc Bartra (1 meter 83) en Isaac Cuenca (1 meter 81), maar dit drietal zal normaal gesproken sporadisch in de hoofdmacht in actie komen.

Een van de door Vilanova gewenste zomeraankopen zou Barcelona in de lucht sterker maken. Spaans international Javi Martínez van Athletic de Bilbao is 1 meter 90 en voorziet in een behoefte. De vraagprijs van de Basken, circa veertig miljoen euro, is Barça vooralsnog te gortig. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's