Barcelona laat Gold Cup-winnaar op huurbasis vertrekken

Reacties

Julián Araujo speelt komend seizoen op huurbasis voor Las Palmas. Barcelona heeft besloten om de 21-jarige rechtsback ervaring op te laten doen bij de club die gepromoveerd is naar La Liga.

Barcelona laat Gold Cup-winnaar op huurbasis vertrekken
© Pro Shots

Barcelona nam de Mexicaanse international eind januari over van Los Angeles Galaxy. Dat verliep uiterst moeizaam. Barça wilde de aanwinst vlak voor de transferdeadline registreren, maar het systeem liep vast, waardoor de deadline met een verschil van achttien seconden gemist werd.

Barcelona ging in beroep om Araujo alsnog te kunnen registreren, maar dat was zonder resultaat. De verdediger speelde in de tweede helft van vorig seizoen geen enkele wedstrijd bij zijn nieuwe club. Hij trainde slechts gedeeltelijk mee. Desondanks werd hij wel opgenomen in de Mexicaanse selectie voor de strijd om de Gold Cup, die gewonnen werd door de Mexicanen.

Araujo moet nog langer wachten op zijn debuut voor Barça. Er is besloten dat het beter voor zijn ontwikkeling is als hij elders in La Liga ervaring op gaat doen. Las Palmas versterkte zich eerder deze transferperiode al met onder anderen Daley Sinkgraven en voormalig Barcelona-spelers Munir El Haddadi en Sandro Ramírez. De promovendus begint op 12 augustus aan het nieuwe seizoen in La Liga met een thuiswedstrijd tegen Real Mallorca.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.