Barcelona kan na horrorstart weer niet winnen van opmerkelijke angstgegner

Reacties

Barcelona heeft zondagavond genoegen moeten nemen met een gelijkspel tegen Granada. De ploeg van Xavi kwam op bezoek bij zijn angstgegner, de nummer negentien van de ranglijst, al na zeventien seconden met 1-0 achter. Die rampstart resulteerde uiteindelijk in puntenverlies.

Barcelona kan na horrorstart weer niet winnen van opmerkelijke angstgegner
© Pro Shots
Granada
Granada
2 - 2
Barcelona
Barcelona

Vorig seizoen werd Barcelona kampioen van Spanje, maar wist het niet te winnen van het nietige Granada. Zowel de uit- als thuiswedstrijd eindigde toen in een 1-1 gelijkspel. De ontmoeting daarvoor, in het seizoen 2021/22, werd door Barcelona met 1-2 verloren. Zo wisten de Catalanen dat zij de tegenstander van zondagavond niet konden onderschatten.

De dramatische start van Barcelona valt dan ook moeilijk te verklaren. De bezoekers trapten af, maar Gavi verloor in de opbouw de bal. Granada schakelde razendsnel om, Lucas Boye stuurde Bryan Zaragoza weg en hij was bij het eerste schot op doel direct trefzeker: 1-0. Marc-André ter Stegen zag er bij de razendsnelle openingstreffer niet erg overtuigend uit.

Barcelona, zoals bekend zonder de geblesseerde Frenkie de Jong en ook zonder de geblesseerde Robert Lewandowski, moest op zoek naar een antwoord. De kampioen had veel balbezit en schoot ook wel een paar keer op doel, maar Granada-keeper Andre Ferreira werd niet echt aan het zweten gebracht. Na een klein halfuur maakte Bryan vervolgens aan de overkant van het veld zijn tweede van de avond. De man van de avond gaf een geweldige individuele actie de juiste conclusie: 2-0.

Zo stapelden de tegenvallers zich op voor Barcelona, dat kort voor rust ook Jules Koundé nog eens geblesseerd zag uitvallen. Ronald Araújo was zijn vervanger. De Uruguayaan stond nog maar net in het veld, toen Lamine Yamal na een mislukt schot van João Félix de bal binnen liep en de spanning terug in de wedstrijd bracht. De aansluitingstreffer van de zestienjarige Yamal was een doelpunt voor in de geschiedenisboeken.

In de tweede helft hoopte Barcelona snel de gelijkmaker op het bord te kunnen krijgen. Zonder Lewandowski lukte dat in eerste instantie niet. Gevaar was er wel, maar pogingen van Fermín López, Ferran Torres, Ilkay Gündogan en Araújo leverden niets op.

Pas vier minuten voor het einde viel de 2-2. Invaller Sergi Roberto trok de score met een intikker terug in evenwicht. Bij Granada waren ze woedend, vanwege een vermeende overtreding van Félix, maar het doelpunt werd goedgekeurd.

In de spectaculaire slotfase gebeurde er hierna nog van alles. Eerst ontsnapte Barcelona aan een nieuwe achterstand, toen Bryan erg dicht bij zijn hattrick kwam, maar uit een tegenstoot op de paal ramde. Aan de overkant dacht Félix Barcelona hierna nog aan de drie punten te helpen. Hij kopte bij de tweede paal raak, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. De VAR constateerde hierna dat Torres inderdaad buitenspel stond. Torres miste de bal, maar had volgens de VAR dus wel een duidelijke rol in de goal van Félix. Dat was behoorlijk discutabel. 

Barcelona gaat door het puntenverlies als nummer drie van LaLiga de interlandbreak in. De kampioen heeft drie punten minder dan koploper Real Madrid en een punt minder dan Girona. Granada blijft voorlaatste staan, met zes punten uit negen wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.