Barcelona haast niet te kloppen bij openingstreffer Messi

Reacties

Lionel Messi kan deze week met Barcelona de vijfde hoofdprijs van 2015 veroveren tijdens het WK voor clubs in Japan. De Catalanen hopen in het verre Oosten uiteraard op de ingevingen van de begenadigde Argentijn, die afgelopen zaterdag in stilte een opzienbarende mijlpaal bereikte.

Barcelona haast niet te kloppen bij openingstreffer Messi

Messi opende in de teleurstellende thuiswedstrijd tegen Deportivo La Coruña (2-2) in de twintigste minuut de score namens Barcelona met een formidabele vrije trap van 25 meter. Die goal was er een met een statistisch gouden randje: het was voor de honderdste keer dat de Argentijn zijn ploeg in een officiële wedstrijd op voorsprong zette.

Op een totaal van 423 doelpunten voor Barcelona betekent dat dat Messi zijn ploeg met bijna een kwart van zijn treffers (23,64 procent) op voorsprong zet in een wedstrijd, een indrukwekkend percentage. Een openingsdoelpunt van de Argentijn heeft bovendien een haast hypnotiserende werking op de tegenstander. Barcelona won namelijk 85 van de honderd wedstrijden waarin Messi als eerste scoorde, tegen veertien gelijke spelen en maar één nederlaag. Die verliespartij kwam tot stand op bezoek bij Real Sociedad in januari 2013 (3-2).

Op jacht naar Cristiano
Messi maakte tegen Deportivo zijn vijftigste doelpunt van dit kalenderjaar. Hij was tot dusverre 46 keer trefzeker voor Barcelona en voegde daar vier doelpunten met de nationale ploeg aan toe. Van alle spelers in de belangrijkste competities van het mondiale voetbal blijft alleen Cristiano Ronaldo hem nog voor met 53 goals voor Real Madrid en Portugal.

Messi, die nu voor de vijfde keer in zijn carrière minstens vijftig goals heeft gemaakt in één kalenderjaar, gaat in Japan op jacht naar de 26ste hoofdprijs in zijn loopbaan als speler van Barcelona. Daarmee zou hij samen met Andrés Iniesta ex-ploeggenoot Xavi (25 hoofdprijzen) passeren op de ranglijst van meest succesvolle spelers uit de historie van de Catalaanse club.

Barcelona begint donderdag aan het WK voor clubs. In de halve finale staat de Spaans kampioen, bekerhouder en Champions League-winnaar tegenover het Chinese Guangzhou Evergrande. Als de ploeg dat duel goed doorkomt, wacht op 20 december de finale tegen de winnaar van het duel tussen River Plate en Sanfrecce Hiroshima.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.