Prachtige mijlpaal in zicht voor Messi op WK voor clubs

Reacties

Barcelona richt zich langzaam maar zeker op het WK voor clubs dat vanaf medio volgende week echt losbarst in Japan. Voor Lionel Messi kan het toernooi op voorhand al een bijzonder tintje krijgen.

Prachtige mijlpaal in zicht voor Messi op WK voor clubs

In de wereldwijde berichtgeving over de viervoudig winnaar van de Gouden Bal zijn kroongetallen altijd een dankbaar onderwerp. Zeker met het oog op de duizelingwekkende stroom aan doelpunten, assists en records die de Argentijnse aanvaller al meer dan tien jaar op gang houdt.

Messi begint zaterdag in het thuisduel met Deportivo La Coruña aan zijn 498ste officiële wedstrijd in het shirt van Barcelona. Als hij daarna met de Catalanen in Japan de halve finale op het WK voor clubs overleeft, zal hij uitgerekend in de finale van de strijd om de wereldbeker zijn vijfhonderdste duel voor de Blaugrana's spelen: een extra gouden tintje aan een toch al bijzondere gelegenheid.

Messi verdeelde zijn bijna vijfhonderd officiële optredens voor Barcelona als volgt: 324 in La Liga (290 goals), 50 in de strijd om de Copa del Rey (34 goals), 102 in de Champions League (80 goals), 13 in de strijd om de Spaanse Super Cup (11 goals), 4 om de Europese Super Cup (3 goals) en 4 op het WK voor clubs (4 goals). In totaal staat de teller in die 497 wedstrijden op 422 goals. Daarbij bereidde hij nog eens 159 doelpunten van ploeggenoten voor.

Messi zal met zijn vijfhonderdste wedstrijd voor Barcelona op korte termijn toetreden tot een select gezelschap van vijf spelers die die grens eerder bereikten. Xavi voert die lijst al tijden aan met 767 officiële duels, gevolgd door Carles Puyol (593), Messi's huidige ploeggenoot Andrés Iniesta (564), Migueli (549) en Victor Valdés (535).

De komende weken dient zich tevens de bizarre statistiek aan dat Messi als topscorer aller tijden van Barcelona net zo vaak heeft gescoord als de nummers twee en drie op die eeuwige topscorerslijst van de club samen. Messi heeft met zijn 422 goals op dit moment vier keer minder gescoord dan de voormalige goalgetters César Rodríguez (232) en Ladislao Kubala (194) samen.

Op basis van de recente historie kan er zaterdag vuurwerk worden verwacht van Messi wanneer Deportivo te gast is in Camp Nou (aftrap 16.00 uur). De Argentijn was in zijn laatste vijf wedstrijden tegen de Galiciërs goed voor tien (!) doelpunten en drie assists. In twee van die duels liet hij een hattrick aantekenen. Sowieso is Deportivo een van de favoriete tegenstanders van Messi in La Liga.

Lionel Messi was dit seizoen bijBarcelona goed voor tien doelpunten en vier assists in vijftien officiële duels.
Lionel Messi was dit seizoen bijBarcelona goed voor tien doelpunten en vier assists in vijftien officiële duels.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.