Niemand is dit seizoen zo trefzeker als Lewandowski

Reacties

Na zijn twee doelpunten tegen Dinamo Zagreb van afgelopen woensdag is Robert Lewandowski de eerste speler die dit seizoen de grens van dertig doelpunten voor club en land bereikt. Er staat dit seizoen geen maat op de Poolse topschutter van Bayern München.

Niemand is dit seizoen zo trefzeker als Lewandowski

Lewandowski staat bijna halverwege het seizoen 2015/16 op precies dertig doelpunten in 28 officiële wedstrijden voor club en land. De Poolse spits maakte tot dusverre 22 goals in 23 optredens namens Bayern München en voegde daar in de Poolse nationale ploeg acht treffers in vijf interlands aan toe.

Geen enkele andere speler uit de vijf grootste competities van Europa kan momenteel tippen aan de uitmuntende cijfers van Lewandowski. Borussia Dortmund-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang komt nog het dichtst in de buurt met 26 goals in 25 duels. Daarachter maakt Lewandowski's ploeggenoot Thomas Müller de Bundesliga-hegemonie compleet met 24 goals in 28 wedstrijden.

Geen Cristiano en Messi
Normaal gesproken zou onderstaand lijstje rond deze tijd in het seizoen worden aangevoerd door the usual suspects Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, maar beide geweldenaars hebben nog terrein goed te maken op de topdrie. Cristiano Ronaldo stond vorig seizoen na 23 officiële optredens voor club en land op 28 doelpunten, zeven meer dan tijdens deze jaargang. Opvallend aan de cijfers van de Portugese sterspeler van Real Madrid is dat hij dit seizoen in dertien (!) van zijn 23 duels níet tot scoren kwam. Zijn productiviteit geeft dus een vertekenend beeld.

Dat Messi ontbreekt op de lijst is uiteraard te wijten aan de knieblessure die hem tussen eind september en eind november dertien duels aan de kant hield. Vorig seizoen stond de doelpuntenteller voor de Argentijn medio december op 23 goals voor Barcelona en Argentinië. Deze jaargang staan er pas dertien kruisjes achter zijn naam, in zeventien officiële duels.

Nog even over Lewandowski: die is met zijn dertig goals dit seizoen hard op weg naar een nieuw persoonlijk record. Dat stamt uit de jaargang 2012/13, toen hij tot 38 doelpunten kwam voor Dortmund (36) en Polen (twee). Vorig seizoen kwam hij tot 32 goals namens club en land, een aantal dat hij komend weekend al kan evenaren als Bayern het opneemt tegen FC Ingolstadt 04.

Meest productieve spelers in top5 competities Europa dit seizoen
Speler Club Duels Goals
Robert Lewandowski (Pol) Bayern München 28 30
Pierre-Emerick Aubameyang (Gab) Borussia Dortmund 25 26
Thomas Müller (Dui) Bayern München 28 24
Cristiano Ronaldo (Por) Real Madrid 23 21
Aritz Aduriz (Spa) Athletic de Bilbao 24 20
Zlatan Ibrahimovic (Zwe) Paris Saint-Germain 25 20
Luis Suarez (Uru) Barcelona 21 19
Neymar (Bra) Barcelona 22 18
Gonzalo Higuaín (Arg) Napoli 22 17
Javier Hernández (Mex) Bayer Leverkusen 26 16
Olivier Giroud (Fra) Arsenal 29 16
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.