Barcelona en Messi draaien tegen Depor warm voor City

Reacties

In aanloop naar de Champions League-topper tegen Manchester City heeft Barcelona zichzelf tegen Deportivo La Coruña een makkelijke middag bezorgd: 4-0. Lionel Messi maakte na drie weken afwezigheid als invaller zijn rentree en bekroonde die met een doelpunt.

Barcelona en Messi draaien tegen Depor warm voor City

Barcelona liep eerder dit seizoen in aanloop naar de CL-confrontatie tegen Celtic nog tegen een pijnlijke thuisnederlaag op tegen Alavés (1-2) toen Andrés Iniesta en Lionel Messi aan de kant werden gehouden, terwijl in de laatste wedstrijd voor de interlandperiode ook Celta de Vigo (4-3) de defensieve zwaktes van de kampioen van Spanje feilloos blootlegde. Deportivo was daar in Camp Nou niet toe in staat en was daarmee een welkom opwarmertje.

De ploeg van trainer Luis Enrique domineerde van meet af aan. Neymar vergat dat overwicht nog uit te buiten toen hij van dichtbij tegen de onderkant van de lat volleerde. Ook Luis Suárez kreeg de bal er uit de rebound niet in. Het was voor de verandering daarom eens niet iemand van het MSN-trio die Barça op weg naar de zege hielp. Rafinha nam de eerste twee goals voor zijn rekening. Eerst schoot de rechtshalf de bal onder Germán Lux door na een passje van Suárez, een kwartier later werkte hij de bal over de lijn nadat Lux nog had gered op een kopbal van Gerard Piqué.

Rafinha kreeg door de blessure van Sergi Roberto een kans in de basis en greep die met beide handen aan.
Rafinha kreeg door de blessure van Sergi Roberto een kans in de basis en greep die met beide handen aan.

Barcelona kon het richting de CL-kraker tegen City daarom al na een helft rustig aan doen, zeker toen Suárez na een prachtige pass van Neymar en een al even fraaie aanname zijn negende goal van het seizoen tegen de touwen schoot. Het hoogtepunt van de middag moest desondanks nog komen. Nadat Suárez vlak voor rust ook nog de paal had geteisterd, was het in de 57ste minuut alsnog 4-0 toen Messi koud in het veld de bal in het dak van het doel joeg na een no look-pass van Neymar. Het was zijn eerste goal voor Barça sinds 17 september (tegen Leganés).

In het halfuur dat resteerde kon Messi laten zien dat hij na zijn spierblessure, die hem drie weken aan de kant hield, klaar is voor het weerzien met zijn oude trainer Pep Guardiola. Met de 29-jarige Argentijn, en even later ook Ryan Babel, in het veld kregen met name Arda Turan en invaller Paco Alcácer kansen de score nog verder op te voeren. Barcelona was echter genadig voor Deportivo. Het neemt niet weg dat de Catalanen na de tweede competitiezege in de laatste vier duels de draad weer op hebben gepakt in Spanje en energie konden sparen voor het duel met City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.