Barcelona dankzij hattrick Messi ruim langs Tenerife

Ruim een half uur had Barcelona het lastig bij Tenerife, maar halverwege was de wedstrijd al beslist. Lionel Messi speelde de hoofdrol met drie doelpunten en een assist (0-5).

Barcelona had het aanvankelijk lastig op Tenerife, maar in de laatste tien minuten voor rust besliste de ploeg het duel al. In de 36ste minuut profiteerde Messi van goed voorbereidend werk van Bojan Krkic, acht minuten later kopte Carles Puyol een vrije trap van Messi tegen de touwen. In de blessuretijd van de eerste helft was het opnieuw Messi die de 0-3 kon binnenlopen.

Na rust was de spanning eraf en schakelde Barça een tempo terug. Toch scoorde de ploeg van trainer Josep Guardiola nog twee keer in de tweede helft. In de 75ste minuut maakte Messi met een mooie stift zijn derde van de avond en Barcelona's vijfde treffer kwam tien minuten later op naam van zijn landgenoot Ezequiel Luna, die zijn eigen doelman passeerde na een actie van Pedro.

Door de overwinning blijft Barcelona ook na de zeventiende speelronde koploper in de Primera División. De voorsprong op Real Madrid bedraagt twee punten. Valencia, dat derde staat, volgt op acht punten. Tenerife staat zeventiende, met vijftien punten uit zeventien wedstrijden.