Barcelona-beul Molina in schitterend rijtje vol scorende 'voetbalbejaarden'

Reacties

Granada-spits Jorge Molina deelde donderdagavond een flinke dreun uit aan Barcelona. Met zijn winnende treffer bezorgde hij zijn club een primeur, maar hij kopte zichzelf ook in een schitterend rijtje vol scorende 'voetbalbejaarden'.

Barcelona-beul Molina in schitterend rijtje vol scorende 'voetbalbejaarden'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 2
Granada
Granada

Granada pakte in de clubgeschiedenis nog nooit een punt bij Barcelona, tot donderdagavond. Het werden er (dankzij een 1-2 overwinning) zelfs drie. De thuisnederlaag van de Catalanen betekende een flinke domper, aangezien de ploeg van trainer Ronald Koeman (die een rode kaart kreeg, maar dat na afloop maar moeilijk kon geloven) en middenvelder Frenkie de Jong nu níét aan kop gaat van La Liga.

De winnende goal werd gemaakt door spits Jorge Molina (zie onderaan), die daarmee zijn zesde van het seizoen maakte. Het was overigens pas zijn eerste treffer als 39-jarige, aangezien hij op 22 april jongstleden zijn verjaardag vierde, precies een week voor Barça-uit. Molina is nu de op één na oudste speler die ooit heeft weten te scoren in Camp Nou, achter Real Madrid-grootheid Alfredo Di Stéfano. Hij was 39 jaar en 223 dagen toen hij doel trof in Catalonië.

Sowieso staat Molina nu in een schitterend rijtje, want er zijn slechts vijf spelers die ouder waren dan de Granada-spits toen ze een La Liga-doelpunt maakten. Di Stéfano staat op plek drie: hij maakte zijn laatste competitiegoal toen hij 39 jaar en 231 dagen oud was. Inderdaad: iets meer dan een week na de hierboven genoemde goal in Barcelona.

'Grandioos'
Koploper in het 'topschuttersklassement der voetbalbejaarden' is Deportivo La Coruña- icoon Donato, met zijn 40 jaar en 138 dagen. Hij wordt gevolgd door César Rodríguez (39 jaar en 279 dagen namens Elche), Di Stéfano, Real Betis-grootheid Joáquin (39 jaar en 230 dagen), de Marokaan Larbi Benbarek (39 jaar en 124 dagen namens Atlético Madrid) en sinds donderdag dus Molina.

Mooie cijfers en namen, maar Molina blijft er rustig onder. 'Het is grandioos', sprak hij weliswaar euforische woorden, maar daarmee doelde hij op de teamprestaties. 'We kwamen hier gehavend, maar toonden een geweldige spirit.' Van een heldenrol wilde hij niets weten. 'Het teamgevoel is de sleutel geweest. We zijn er allemaal altijd klaar voor en geven alles. Dit geeft heel veel vertrouwen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.