Koeman vol ongeloof na rode kaart: 'De vierde official was respectloos'

Reacties

Ronald Koeman begrijpt niet waarom hij donderdagavond van het veld is gestuurd tijdens het competitieduel van Barcelona met Granada (1-2). De trainer was uiteraard zeer teleurgesteld over de nederlaag, die zijn ploeg de koppositie in La Liga kostte.

Koeman vol ongeloof na rode kaart: 'De vierde official was respectloos'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 2
Granada
Granada

Barça lag door een goal van Lionel Messi in eerste instantie op koers om Atlético Madrid van de eerste plaats te stoten, maar Koeman zag het na rust helemaal misgaan tegen Granada. Op het moment dat Jorge Molina in de 79ste minuut de winnende treffer binnenkopte, zat de trainer al op de tribune. Kort na de 1-1 van Darwin Machís werd hij wegens aanmerkingen op de leiding van het veld gestuurd. En daardoor dreigt Koeman ook te worden geschorst voor de eerstvolgende duels met Valencia en Atlético.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik snap het niet. Volgens Carlos Naval zeiden ze dat ik respectloos ben geweest tegen de vierde official', reageerde Koeman na afloop in Spaanse media. 'Ik heb niets lelijks gezegd, ik heb niemand beledigd. Dit is ongelooflijk. Maar als de vierde official de ster van de avond wil zijn... Ik heb iets gezegd, maar met alle respect. Hij antwoordde mij op een manier die niet goed is, hij was respectloos tegen mij.' En dus zal Koeman stappen ondernemen, als er in het wedstrijdrapport iets staat dat hij niet heeft gezegd.

Inmiddels is het wedstrijdrapport verschenen. Koeman zou 'vaja personaye' hebben gezegd: 'Wat een figuur'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Concentratie
Los van de rode kaart was Koeman natuurlijk ook teleurgesteld over het resultaat. 'In de tweede helft was de concentratie in de verdediging niet zo goed', wees hij op het slechte verdedigen bij de goals van Granada. 'We hadden kansen om te scoren, vooral bij een 1-0 stand, maar we verloren onze concentratie. Daarom hebben we verloren, al maakten zij kun kansen ook goed af.' Wanhopen wil de trainer van Barcelona nog niet. 'Er zijn nog kansen. We moeten de nederlaag analyseren, maar je moet ook verder.'

Maar natuurlijk baalt Koeman ervan dat Barça de koppositie niet heeft gegrepen. 'We moeten accepteren dat we vandaag hebben verloren, maar we zijn natuurlijk teleurgesteld. Dit is vervelend, want het was een geweldige kans. Maar we hebben nog vijf wedstrijden te gaan en we hebben allemaal een moeilijk programma. Nu moeten we klaar zijn voor zondag', keek de trainer alvast vooruit naar het uitduel met zijn oude club Valencia. 'We moeten alle vijf onze wedstrijden winnen om kampioen te worden.'

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.