Barcelona aast op historische zege in Estadio Bernabéu

Barcelona heeft woensdagavond in het Super Cup-duel bij Real Madrid een fraaie kans om voor het eerst in tachtig jaar de onderlinge balans met De Koninklijke in Catalaans voordeel om te buigen. Na 221 Clásico's hebben beide clubs 87 zeges achter hun naam staan en speelden ze 46 keer gelijk.

Barcelona aast op historische zege in Estadio Bernabéu

Barcelona maakte vooral onder voormalig toptrainer Josep Guardiola veel van zijn grote achterstand op de aartsrivaal goed. Onder leiding van de succescoach wonnen de Catalanen - gerekend over alle competities - liefst negen van de vijftien Clásico's die beide clubs sinds het seizoen 2008/09 speelden.

In die periode mondden slechts twee onderlinge duels uit in een zege voor Real Madrid: de bekerfinale van het seizoen 2010/11 (1-0) én de laatste onderlinge ontmoeting in competitieverband: 1-2 in Camp Nou. Met die zege deelde De Koninklijke de doorslaggevende genadeklap uit aan Barcelona in de spannende strijd om de landstitel.

Op basis van de cijfers uit de recente Clásico's is Barcelona woensdagavond in het voordeel tegen Real. De Catalanen bleven tijdens hun laatste zeven bezoekjes aan Estadio Bernabéu telkens ongeslagen (vijf zeges, twee gelijke spelen).

De laatste uitnederlaag bij Real dateert van 7 mei 2008. Toen zegevierde de thuisclub met 4-1 dankzij treffers van onder meer Arjen Robben en Ruud van Nistelrooy. (Ramon Min) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's