Barça-trio doorstaat de Wenger-toets met speels gemak

Reacties

VI's Süleyman Öztürk blikt vooruit op de Champions League-clash tussen Arsenal en Barcelona (aftrap dinsdag 20.45 uur). Stiekem zal ook Arsenal-manager Arsène Wenger smullen van de acties van het aanvalstrio van de Catalanen.

Barça-trio doorstaat de Wenger-toets met speels gemak

Het primaire doel van voetbal. Volgens Wenger gaat het hierom: opstaan en zin hebben in de dag omdat je weet dat jouw favoriete club vanavond speelt. Voor hem gaat schoonheid boven winnen. Beide is perfect, maar niet iedereen kan winnen. Het is één manier van kijken, weer anderen zweren bij iets simpelers als de uitslag van een wedstrijd.

In zijn vooruitblik noemde de Arsenal-manager de tridente van Barcelona bijna perfect. Ze doorstaan de Wenger-toets, dat zeker. Op heel veel plekken zijn vandaag mensen opgestaan met dit idee: vanavond lekker Barcelona kijken.

Het MSN-trio. Samen vormen ze een uniek, gevreesd en vreemd gezelschap. De vraag was eerst of Lionel Messi het theater van Neymar wel zou dulden. Daarna luidde de kwestie of de egoïst Luis Suárez in het Barça-orkest zou passen.

Achteraf is het makkelijk oordelen, ze zijn samen dus bijna perfect, maar er waren anderhalf jaar geleden toch wel wat twijfels over de Zuid-Amerikaanse puzzel die Luis Enrique voor zich had liggen. Het kostte twee, drie maanden voordat hij de goede opstelling had en daarna nog tot maart van het afgelopen jaar voordat de samenwerking zich echt spectaculair begon te ontwikkelen.

Een aantal constateringen:

Neymar is dominanter dan in zijn voorgaande twee seizoenen, beter, volwassener en nog altijd een speler met groeimarge. Een enge gedachte.

Messi start sinds ruim een jaar op de rechterflank, maar duikt op waar zijn instinct hem brengt. Zijn doelpuntengemiddelde over de afgelopen jaren grenst aan het waanzinnige, maar zijn inzicht, passing en gevoel voor ruimte, dát is waar de echte magie begint.

Suárez is als laatste binnen gekomen en heeft zich nederig opgewerkt tot de doelpuntenveelvraat van dit seizoen. Door sociaal te zijn en af en toe een balletje breed te leggen op Messi en Neymar. Iets wat hij eigenlijk altijd wel heeft gedaan, maar in een shirt van Barcelona is het licht iets feller.

Wat veel zegt over de kracht van Barcelona. Messi is de beste speler ter wereld, maar Suárez is de laatste weken misschien wel iets beter, al is dat iets voor de scorebordjournalisten.

De trucs van Neymar, de bovennatuurlijke balbehandeling van Messi en de drive en honger van een selfmade topscorer. In principe is Arsenal over twee duels kansloos, dat beseft ook Wenger, maar soms correspondeert de uitslag van een wedstrijd niet met de verwachtingen. Sterven in schoonheid, de Fransman weet er alles van.

Maar één ding is zeker: dit Barcelona wil je dinsdagavond niet missen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.