Barça weer in vorm: 'Konden we Kerst maar uitstellen'

Barcelona is onder aanvoering van Neymar terug op het goede spoor. Nadat een kleine crisis - waarin onder meer bij Ajax werd verloren in de Champions League - in de kiem werd gesmoord, is de Argentijnse coach Tata Martino (foto) nu uiterst tevreden. Toch was er wel een puntje van ergernis.

Barça weer in vorm: 'Konden we Kerst maar uitstellen'

Met drie goals droeg Neymar midweeks in het miljoenenbal al bij aan een 6-1 zege op Celtic. Zaterdag velde hij eigenhandig Villarreal met twee goals: 2-1. 'Het team wordt steeds beter', aldus Martino. 'We speelden heel erg goed en geconcentreerd tegen deze sterke tegenstander. Zeker gezien het gelijkspel van Real Madrid is dit een goed resultaat. Ik zou haast willen dat ik Kerst kon uitstellen. Zo goed zijn we in vorm.'

Verbouwereerd
De goede vorm van Neymar maskeert eveneens de afwezigheid van vedette Lionel Messi. Mogelijk mist Barcelona evenwel in het laatste competitieduel van 2013, op bezoek bij Getafe, beide sterren. Neymar kreeg in de slotfase van het thuisduel van zaterdag immers een gele kaart voor het te snel nemen van een corner. De arbiter had nog niet gefloten omdat hij spelers op afstand aan het zetten was en toonde de Braziliaan zijn vijfde gele kaart van het seizoen. 'Ik wist echt niet waar dat voor was, ik deed toch niks?', vroeg de verbouwereerde Neymar zich na de wedstrijd af.

Barcelona heeft al aangekondigd mogelijk in beroep te gaan tegen de sanctie om zo een schorsing te voorkomen. Martino wilde er niet al te lang bij stilstaan. 'Tegen Getafe zonder Messi én Neymar? Dan missen we de beste voetballer van de wereld en iemand die in de topvijf van beste spelers staat. Maar we moeten dan alsnog winnen. Messi blijft nu eenmaal de beste, met hem erbij hadden we tegen Villarreal nog beter gespeeld.'

Want een mogelijke schorsing van Neymar ten spijt, Martino besloot positief. 'Na het duel om de Super Cup met Atlético Madrid, is dit de wedstrijd waar ik het meest tevreden over ben. We hebben het goede niveau van de bekerwedstrijd tegen Cartagena (4-1, red.) en het treffen met Celtic doorgetrokken.' Door de zege bedraagt de voorsprong op Real Madrid weer vijf punten. Atlético kan bij een thuiszege zondagavond op Valencia weer langszij komen. In de return tegen Cartagena (dinsdag in de beker) mag Neymar ondanks zijn gele kaart wel spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen