Barça treurt om vriend Valdés: 'Dit is verschrikkelijk'

Reacties

Barcelona won woensdagavond met ruime cijfers van Celta de Vigo (3-0), maar treurnis overheerste na afloop bij de Catalanen, die doelman Victor Valdés zagen uitvallen met een ernstige kruisbandblessure die hem een half jaar aan de kant houdt. Het betekent dat Valdés, die eerder besloot zijn aflopende contract niet te verlengen, zijn laatste duel voor Barça al heeft gespeeld en het WK mist.

Barça treurt om vriend Valdés: 'Dit is verschrikkelijk'

'Ik dacht dat we alle tegenslagen voor dit seizoen wel hadden gehad, maar nu dit weer', aldus trainer Gerardo Martino. 'Dit is een enorme klap voor Victor en voor ons. Dit betekent dat we als groep nog harder moeten knokken.' Tussentijds een extra doelman vastleggen is voor Martino geen optie. De oefenmeester heeft vertrouwen in zijn tweede sluitpost Sergio Pinto. 'Pas als er nóg een doelman wegvalt gaan we aan transfers denken.'

'Dit is enorm ongelukkig. Deze drie punten zijn heel duur', reageerde technisch directeur en oud-doelman Andoni Zubizarreta. 'Het uitvallen van Valdés doet ons veel pijn, hoewel Pinto heeft laten zien dat hij een uitstekende vervanger is.' Pinto zelf nam ook aangeslagen kennis van het nieuws van Valdés' blessure, die tenminste zes maanden uit de roulatie is. 'Dit is ontzettend treurig nieuws. Victor is mijn collega en vriend', aldus de reservedoelman.

Verdediger Jordi Alba sluit zich aan bij Pinto. 'Na deze overwinning hebben we niets te vieren. Dit nieuws is verschrikkelijk.' Valdés loopt door de blessure het WK en mogelijk ook een transfer mis. Het gonsde de afgelopen weken van de geruchten dat de bij Barcelona opgeleide sluitpost een principe-overeenkomst had gesloten met AS Monaco.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.