Blessure maakt abrupt einde aan tijdperk Valdés bij Barça

Reacties

Het doemscenario dat zich al leek af te tekenen, is werkelijkheid geworden: doelman Víctor Valdés heeft woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo de voorste kruisband van zijn rechterknie afgescheurd en daardoor zijn laatste wedstrijd voor Barcelona gespeeld. Ook het WK met de Spaanse nationale ploeg gaat aan hem voorbij.

Blessure maakt abrupt einde aan tijdperk Valdés bij Barça

Dat een ongeluk nog altijd in een klein hoekje zit, bleek woensdagavond maar weer. De thuiswedstrijd tegen Celta leek weer zo'n avond te worden waarop Valdés zonder nauwelijks iets te hoeven doen het doel van Barcelona moest verdedigen. Bij een onschuldig ogende redding gebeurde echter het ergst denkbare: Valdés liep, naar nu blijkt, een zware kniekwetsuur op en moet minimaal een half jaar revalideren.

Het moment waarop Víctor Valdés zelf waarschijnlijk al beseft dat hij zijn laatste wedstrijd voor Barcelona al heeft gekeept.
Het moment waarop Víctor Valdés zelf waarschijnlijk al beseft dat hij zijn laatste wedstrijd voor Barcelona al heeft gekeept.

En dus komt er een abrupt einde aan het al bijna twaalf jaar durende dienstverband van Valdés in Camp Nou. De 32-jarige doelman besloot eerder dit seizoen zijn aflopende contract niet te verlengen, om na aankomende zomer een nieuw avontuur aan te gaan. De knieblessure is daardoor ook meteen een zware domper op zijn nabije toekomstplannen, zeker omdat ook het WK in Brazilië aan hem voorbij gaat.

Dat is voor de Spaanse nationale ploeg een minder grote tegenvaller dan voor hemzelf. Iker Casillas is nog altijd eerste keus onder de lat van de regerend Europees en wereldkampioen, ook al komt hij bij zijn club Real Madrid alleen aan spelen toe in de Champions League en het Spaanse bekertoernooi.

Wél zal het wegvallen van Valdés zich laten voelen in Camp Nou. De twintigvoudig international is al sinds 2003/04 de onbetwiste eerste keus en geldt als een veel betrouwbaardere sluitpost dan zijn 38-jarige stand-in José Manuel Pinto. Nu de ontknoping in de Spaanse titelstrijd, de bekerfinale tegen Real Madrid en de beslissende fase in de Champions League naderen, is de blessure van Valdés ook voor Barcelona daarom een uitermate hard gelag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.