'Barça schrapt vier kandidaten en blijft hopen op Xavi'

Reacties

Barcelona blijft hoop houden dat Xavi terugkomt op zijn besluit om na dit seizoen te stoppen als trainer. Dat heeft er volgens de Spaanse sportkranten ook mee te maken dat de Catalanen twijfelen over de beschikbare kandidaten om de 44-jarige oud-speler op te volgen.

'Barça schrapt vier kandidaten en blijft hopen op Xavi'
© Pro Shots

Xavi kondigde eind januari aan dat hij de intentie heeft om na dit seizoen niet door te gaan als trainer van Barcelona. Op dat moment was er in de Spaanse pers veel kritiek na enkele gevoelige nederlagen tegen Real Madrid en Villarreal. Sindsdien begon het echter te lopen, verloren de Catalanen geen wedstrijd meer en dienen zich met Lamine Yamal (16) en Pau Cubarsí (17) twee grote talenten aan.

Inmiddels heeft voorzitter Joan Laporta ook meerdere keren de hoop uitgesproken dat Xavi aanblijft, maar vooralsnog blijft hij zijn besluit. Sport meldt dat de voormalige captain alleen van gedachten verandert, als de prestaties erg goed zijn - Barça blijft tot het einde van het seizoen in de titelrace met Real Madrid en komt ver in de Champions League - en hij bepaalde garanties krijgt op de transfermarkt.

Over een aantal weken, als Barça het tweeluik tegen Paris Saint-Germain in de kwartfinale van de Champions League en El Clásico achter de rug heeft, gaan Xavi en Laporta naar verluidt om tafel om te praten over een eventuele verlenging van de samenwerking. Vandaar dat technisch directeur Deco de zoektocht naar een opvolger van de trainer voorlopig op de lange baan heeft geschoven.

Door vier kandidaten kan inmiddels een streep: Mikel Arteta, Julian Nagelsmann, Thomas Tuchel en Roberto De Zerbi. Arteta gooide de deur zelf dicht, Nagelsmann en De Zerbi - die ook nog eens een dure clausule in zijn contract heeft staan - zouden worden beschouwd als te onervaren en bij Tuchel zijn er twijfels over zijn karakter, omdat hij Bayern en Chelsea in aanvaring kwam met de directie.

Hansi Flick, Luis Enrique en Rafa Márquez zijn nog wel in de race. Daarbij wordt Flick gezien als de makkelijkste optie. De oud-trainer van Bayern München en ex-bondscoach van Duitsland heeft immers zijn handen vrij. Luis Enrique staat er van alle trainers het beste op gezien zijn verleden bij Barça, maar heeft nog een contract bij Paris Saint-Germain. Márquez geldt als Plan B, als coach van Barça B.

Programma Barcelona

Xavi mist de eerste twee competitieduels door een schorsing


Za 30 mrt.

Wo 10 apr.

Za 13 apr.

Di 16 apr.

Zo 21 apr.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
33
26
6
1
71-22
+49
84
2
Barcelona
32
21
7
4
64-37
+27
70
3
Girona
32
21
5
6
67-40
+27
68
4
Atlético Madrid
32
19
4
9
59-38
+21
61
* Actueel tot en met 26 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.