Barça plukt Arda Turan weg bij concurrent Atlético

Reacties

De pikante overstap van Arda Turan naar Barcelona is afgerond. De 28-jarige Turk komt over van Atlético Madrid, maar speelt pas vanaf januari 2016 in het shirt van de Catalaanse grootmacht.

Barça plukt Arda Turan weg bij concurrent Atlético

Door het transferverbod van Barça kan Turan namelijk pas in januari 2016 debuteren. De Catalanen betalen een slordige 34 miljoen euro voor Arda Turan, die een vijfjarig contract tekent, en dat bedrag kan in een later stadium nog met zeven miljoen euro oplopen. Behalve Barcelona waren ook Chelsea en Manchester United geïnteresseerd.

Dat Arda Turan zou vertrekken bij Atlético Madrid was al bekend, alleen de bestemming moest nog ingevuld worden. De aanvallende middenvelder, een van de publiekslievelingen in Estadio Vicente Calderón, plaatste onlangs al een afscheidsvideo op Facebook. Zijn huidige verbintenis in Madrid liep tot de zomer van 2017.

Kampioen
De voormalige speler van Galatasaray vierde grootse successen in Madrid. Arda Turan streek medio 2011 neer in Madrid en veroverde sindsdien de Europa League, de Spaanse beker en het absolute hoogtepunt was de landstitel in mei 2014. Uitgerekend in het stadion van rivaal Barcelona (1-1) pakte Atlético de titel. In datzelfde seizoen verloor hij de Champions League-finale tegen aartsrivaal en stadgenoot Real Madrid.

'Ik heb vier geweldige jaren gehad en speciale momenten beleefd in Madrid. Ik wil mijn ploeggenoten, de fans en iedereen van Atlético Madrid bedanken', aldus Arda Turan, wiens zaakwaarnemer liet weten dat er nooit is gesproken met Chelsea en dat Barcelona altijd de eerste optie is geweest nadat de middenvelder bekend maakte de Madrilenen deze zomer te verlaten.

Met de komst van Arda Turan beschikt trainer Luis Enrique over de dynamische middenvelder, die hij zo graag wilde toevoegen aan zijn selectie.

Bizarre bepaling
Overigens is in de transfer een tamelijk bizarre bepaling opgenomen. Aangezien op 18 juli de presidentsverkiezingen van de Catalaanse grootmacht zijn, heeft de nieuwe preses daarna twee dagen de tijd om te beslissen of hij Turan daadwerkelijk in Camp Nou houdt. Voor een bedrag van 30,6 miljoen euro kan de Turk immers dan weer worden verkocht aan de club die hij nu verlaat: Atlético.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.