Barça kiest voor bedwingers City, Real aanvallend

Reacties

Barcelona begint aan de kraker tegen Real Madrid met het elftal dat vorige week won van Manchester City. Real-trainer Carlo Ancelotti sleutelt niet aan zijn succesformatie.

Barça kiest voor bedwingers City, Real aanvallend

Net als tegen City (2-1 winst) kiest Barcelona-trainer Gerardo 'Tata' Martino voor een middenvelder in de aanval. Waarschijnlijk wordt dit Andrés Iniesta als linksbuiten, maar het is ook mogelijk dat de Argentijn kiest voor een variant met Cesc Fabrégas in de spits. Dan verhuist Lionel Messi naar de rechterflank en speelt Neymar op zijn vertrouwde linkerflank. Waarschijnlijk is de Braziliaanse aanvaller echter rechtsbuiten. Gerard Piqué is voldoende hersteld van zijn enkelblessure om te starten in het centrum van de verdediging.

Bij Real zijn er geen verrassingen in de opstelling. Trainer Ancelotti had in de voorbereiding al aangegeven te kiezen voor zijn vertrouwde elftal en die belofte is hij nagekomen. Hierdoor vormt Ángel di Maria, die vorige week nog gespaard werd uit angst voor een schorsing, een aanvallend ingesteld middenveld met Luka Modric en Xabi Alonso. De voorhoede met Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo is ook weer in ere hersteld, nu de Franse spits weer wedstrijdfit is na zijn bovenbeenblessure.

De opstellingen:
Real Madrid: Diego Lopez; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Alonso, Modric, Di Maria; Bale, Benzema, Cristiano.
Barcelona: Valdés; Alves, Pique, Mascherano, Alba; Busquets, Xavi, Fabregas; Neymar, Messi, Iniesta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.