Ramos: 'Ancelotti begrijpt ons beter dan Mourinho'

Reacties

Na drie rumoerige jaren onder José Mourinho is de rust bij Real Madrid weergekeerd nu Carlo Ancelotti sinds afgelopen zomer de scepter zwaait. De Koninklijke is voorafgaand aan de Clásico van zondagavond al achttien competitiewedstrijden ongeslagen en als huidige koploper van Spanje favoriet voor de confrontatie van zondagavond met Barcelona.

Ramos: 'Ancelotti begrijpt ons beter dan Mourinho'

Want waar Barça de afgelopen seizoenen een vrijwel onverslaanbare voetbalmachine was, is daar dit seizoen verandering in gekomen. De Catalanen ogen vooral in uitduels kwetsbaar. Zo verloren ze onlangs van Real Sociedad (1-3) en Real Valladolid (0-1). Met de trip naar Estadio Santiago Bernabéu voor de boeg dreigt een derde opeenvolgende uitnederlaag.

En Barcelona zal juist moeten winnen in Madrid om de huidige achterstand op Real van vier punten én de onrust rond de club niet nog groter te laten worden. Real-verdediger Sergio Ramos vindt echter dat het met de crisis in Camp Nou wel meevalt. 'Ze staan in de kwartfinale van de Champions League, de Spaanse bekerfinale en maar vier punten achter op de koploper in de competitie. Toch is er wel iets veranderd: de angst die ze bij hun tegenstanders inboezemden.'

Genot
Met Ancelotti aan het roer in Madrid en Gerardo Martino in Barcelona is niet Barça maar Real de te kloppen ploeg in Spanje. Volgens Ramos speelt de komst van Ancelotti daarin een grote rol. 'Het is een genot om hem als trainer te hebben. Hij is ook een topvoetballer geweest en kan zichzelf in ons verplaatsen', aldus Ramos over de oud-speler van Parma, AS Roma en AC Milan en de Italiaanse nationale ploeg.

Het karakterologische verschil tussen José Mourinho en Carlo Ancelotti in één beeld samengevat.
Het karakterologische verschil tussen José Mourinho en Carlo Ancelotti in één beeld samengevat.

En daarmee onderscheidt Ancelotti zich volgens Ramos van trainers zónder voetbalverleden, zoals zijn voorganger Mourinho. De Portugees verliet Madrid na een paar tumultueuze jaren en krijgt vanwege zijn heetgebakerde manier van coachen indirect een trap na van Ramos. 'Er zijn veel trainers die niet snappen wat wij doormaken in absolute topwedstrijden', zo luidt het verkapte verwijt van de 27-jarige verdediger aan het adres van de huidige manager van Chelsea.

Na het vertrek van Mourinho naar Londen heeft Real weer de waardigheid en kalmte die past bij de uitstraling van een club met koninklijke status. Daarin is volgens Ramos een hoofdrol weggelegd voor Ancelotti. 'Hij is een meester in het doorzien van situaties en bewaart altijd zijn kalmte. Maar hoewel hij zo rustig en relaxed is, dwingt hij wel respect af. En juist met die houding drukt hij zijn stempel op de gang van zaken binnen de club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.