Barça dankt moeizame zege in Vigo aan Mathieu

Makkelijk ging het niet, maar op bezoek bij Celta de Vigo heeft Barcelona zondagavond wél gewonnen. Een doelpunt van verdediger Jérémy Mathieu bleek voldoende: 0-1.

Door eerder op de zondag met liefst 9-1 te winnen van Granada, voerde achtervolger Real Madrid de druk op koploper Barcelona alvast flink op. Hoewel de ploeg van trainer Luis Enrique het lange tijd moeilijk had, wist het de uitbeurt in Vigo winnend af te sluiten: 0-1. Door de overwinning is de voorsprong op de nummer twee uit Madrid ook na de 29ste speelronde vier punten.

Barça had voor rust weliswaar het meeste balbezit, maar de thuisploeg was het meest dreigend. Gesterkt door het resultaat uit de heenwedstrijd – toen Celta er in Camp Nou met 0-1 vandoor ging – trok de ploeg van onder meer ex-Ajacied Michael Krohn Dehli ten aanval. Barcelona mocht blij zijn dat een goal van Fabián Orellana (terecht) werd afgekeurd wegens buitenspel en dat Joaquín Larrivey een uitstekende kans miste. Via mogelijkheden van Lionel Messi en Luis Suarez liet ook Barcelona zich wel wat zien, het betere van het spel was evenwel absoluut voor Celta.

Dat was ook na rust het geval, maar toch waren het de Catalanen die op voorsprong kwamen. Net als in de met 2-1 gewonnen topper tegen Real was het de Franse verdediger Mathieu (foto) die de score met het hoofd opende. Hij is daarmee goed voor twee van de drie laatste goals van Barcelona in alle competities. De overwinning werd door Barça uiteindelijk over de streep getrokken tegen tien man, aangezien Orellana rood kreeg omdat hij een graspol in het gezicht van Sergio Busquets gooide.