Barça bezegelt aanblijven Luis Enrique met nieuw contract

Reacties

Barcelona heeft het contract van trainer Luis Enrique met één jaar verlengd tot medio 2017. Dat maakte voorzitter Josep María Bartomeu bekend op een persconferentie, waarop hijzelf terugtrad om te kunnen deelnemen aan de eerstvolgende verkiezingen.

Barça bezegelt aanblijven Luis Enrique met nieuw contract

Bartomeu onderhandelde dinsdagochtend met Luis Enrique over de verbeterde verbintenis. Het oude dienstverband van de succesvolle coach liep al tot de zomer van 2016. Desondanks liet de oud-speler van de Catalanen na het winnen van de Champions League – en dus de treble – open of hij dat wel zou uitdienen.

Dat had volgens Spaanse media te maken met het vertrek van technisch directeur Andoni Zubizarreta, die nog de leiding had toen Luis Enrique vorig jaar werd aangesteld als opvolger van Gerardo Tata Martino. Ondanks de onrust die halverwege het seizoen ontstond over de vermeend slechte relatie van Luis Enrique met Lionel Messi eindigde de jaargang uiterst succesvol.

Bartomeu benadrukte dat nog maar eens op de persconferentie, nadat hij de contractverlenging van Luis Enrique had bevestigd. 'De treble staat meer dan ook symbool voor de eensgezindheid binnen de Barcelona-familie. De Barça-fans hebben alle recht zich trots en bevoorrecht te voelen om lid te zijn deze club.'

Met het oog op de presidentsverkiezingen, die deze zomer een jaar eerder dan gepland zullen plaatsvinden, handelde Bartomeu de afgelopen dagen ook al slagvaardig. Zo werd vandaag het aflopende contract met Dani Alves verlengd. Eerder zetten ook Jordi Alba en Pedro al hun handtekening onder een nieuwe overeenkomst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.