Luis Enrique jubelt ook om prestatie Abelardo

Reacties

Luis Enrique stond na de Champions League-winst met Barcelona ook even stil bij de prestatie van zijn generatiegenoot en maatje Abelardo, die Sporting Gijón zondag naar de hoogste Spaanse afdeling loodste.

Luis Enrique jubelt ook om prestatie Abelardo

Abelardo (rechts op de foto) stond dit seizoen voor het eerst op eigen benen bij de club uit zijn geboortestad. De twee leeftijdsgenoten (45) speelden zes jaar samen bij FC Barcelona, waarmee ze in 1997 onder andere de Europa Cup II en de Europese Super Cup wonnen. 'Met het voorbijgaan van de jaren blijven we feesten', feliciteerde Luis Enrique zijn voormalige ploeggenoot.

Abelardo verzekerde zich met Gijón op de laatste speeldag van promotie, mede doordat concurrent Girona FC in de extra tijd een doelpunt slikte tegen Lugo (1-1). 'Het was een geweldig jaar, zelfs de grootste optimistist had dit niet kunnen voorspellen', blikte de trainer terug in AS.

Sporting Gijón won op de slotdag van de Segunda División zelf van kampioen Betis Sevilla (0-3), op een voor de club bijzondere datum. Exact drie jaar geleden overleed namelijk voormalig succescoach Manuel Preciado (2006-2012) op die dag op 54-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.