Gijón na dramatische slotdag terug in Primera División

Reacties

Girona is op de slotdag van de Segunda División op dramatische manier directe promotie misgelopen. Sporting Gijón zorgde voor de bizarre ontknoping en keert na twee jaar terug op het hoogste niveau.

Gijón na dramatische slotdag terug in Primera División

Real Betis was er al zeker van dat het verloren terrein na een jaar weer was goedgemaakt maar kon die titel in de Segunda División extra kleur geven met een zege als sluitstuk. Maar Sporting Gijón zorgde voor een pijnlijk einde door in Sevilla met 3-0 te winnen.

Dat resultaat werd bij Girona met gemengde gevoelens begroet. Het bood weliswaar de kans naast Real Betis te komen, op onderling resultaat was de titelstrijd al beslecht. Maar het betekende ook dat het moest winnen om nummer drie Gijón achter zich te houden.

Tegen Lugo zorgde clubtopscorer Francisco Sandaza (foto) voor de stap in de goede richting. Het dreigde mis te lopen voor Girona met de late gelijkmaker van Pablo Nicolas Caballero. Mede door een afgekeurde treffer bleef een 1-1 op het scorebord staan. Ook na een onderbreking door de arbiter kwam daarin geen verandering.

Gijón kwam daardoor in punten op gelijke hoogte met Girona, dat echter door het puntenverlies de tweede plaats verloor en via de nacompetitie alsnog promotie moet proberen af te dwingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.