Barça bewijst Vilanova laatste eer in Camp Nou

Reacties

Barcelona bewijst zaterdagmiddag in het thuisduel met Getafe (16.00 uur) een laatste eer aan de afgelopen vrijdag overleden Tito Vilanova. Voorafgaand aan de competitiewedstrijd zal de Catalaanse club de aan speekselklierkanker overleden oud-trainer uitgebreid herdenken.

Barça bewijst Vilanova laatste eer in Camp Nou

Afgelopen zaterdag speelde Barcelona een dag na het bekend worden van het treurige nieuws uit tegen Villarreal. Voor dat duel werd met een minuut stilte ook al stilgestaan bij het wegvallen van de man die tussen 2008 en 2012 assistent was van trainer Pep Guardiola en vervolgens zelf het roer overnam voordat hij ernstig ziek werd.

Zaterdag heeft Barça in het eigen Camp Nou de gelegenheid groots uit te pakken. Zo zal op de borst van het shirt de tekst Tito, per sempre etern (vrij vertaald: Tito, voor eeuwig en altijd) prijken, worden er voorafgaand aan het duel beelden van Vilanova vertoond op de grote videoschermen en zal er een groot spandoek hangen. Vervolgens zal met een minuut stilte de herdenking worden afgesloten, voordat de spelers de bal aan het rollen brengen.

Het indrukwekkende eerbetoon dat Barcelona voor zaterdagmiddag in petto heeft, maakt eens te meer duidelijk hoe hard het overlijden van Vilanova is aangekomen in de voetbalwereld. Dinsdag en woensdag herdacht de UEFA de oud-trainer ook al voorafgaand aan de returns van de halve finale in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.