Barazite wijst Utrecht de weg tegen zijn oude club Vitesse

FC Utrecht heeft op eigen veld een overwinning geboekt op Vitesse (2-1). De Domstedelingen melden zich door die zege in de subtop van de Eredivisie.

Utrecht speelt dit seizoen in een 5-3-2-formatie en daar hebben ploegen toch flink wat moeite mee. Ook Vitesse was in de openingsfase zoekende, wat resulteerde in een paar mooie kansen voor de Domstedelingen. Met Arnhemmer Nacer Barazite aan de basis van een paar mooie aanvallen kregen de Utrechters kansen genoeg om het duel al voor rust naar zich toe te trekken.

Het bleef voor rust echter bij een Utrechtse treffer van aanvoerder Willem Janssen, die een door Bart Ramselaar doorgekopte corner eenvoudig en helemaal vrijgelaten binnentikte bij de tweede paal. Maar lang kon de thuisploeg niet genieten van het doelpunt, want ook Vitesse sloeg toe uit een hoekschop. Guram Kashia frommelde de bal na een scrimmage langs Robbin Ruiter (1-1).

De eerste helft lag het tempo hoog, waarbij Sean Klaiber en Janssen de beste kansen kregen voor Utrecht. Klaiber werd vrij voor de keeper gezet door uitblinker Barazite, die bij diezelfde actie Denys Oliynyk het bos in stuurde. En na een een-tweetje met Ramselaar stuurde Barazite ook Janssen de diepte in, maar Room was op tijd zijn doel uit. Vitesse stelde daar een individuele actie van Nathan tegenover, die vanaf links naar binnen kwam en zijn schot zag worden gekeerd door Ruiter.

Utrecht kreeg zijn voorsprong vlak na rust alsnog, toen Klaiber opstoomde over de rechterflank en met een mooie voorzet Sébastien Haller bereikte. De Fransman maaide echter gruwelijk over de bal heen, waarna Barazite goed oplette en de bal in de voeten schoof bij Ramselaar. Het tempo lag wat lager dan in het eerste bedrijf en Vitesse drong daarna wel aan, maar tot grote kansen leidde dat niet. Sterker nog: Utrechter Timo Letschert was met een vrije trap nog het dichtst bij een doelpunt, maar Room redde sierlijk.

FC Utrecht stijgt door de zege naar de zevende plek in de Eredivisie met acht punten uit vijf duels. De Arnhemmers staan met een punt minder een plaats lager op de ranglijst.