Schut keert als scout terug bij FC Utrecht

Reacties

Alje Schut keert terug bij FC Utrecht. De oud-profvoetballer (34) gaat als scout aan de slag in stadion De Galgenwaard, waar hij tussen 1999 en 2012 als speler actief was.

Schut keert als scout terug bij FC Utrecht

De in Utrecht geboren Schut zette afgelopen zomer een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer. Hij verruilde het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns, waarmee hij in 2014 kampioen werd en in 2015 de beker won, voor Kozakken Boys. Die ploeg pakte afgelopen seizoen de titel in de zaterdagafdeling van de Topklasse.

Bij FC Utrecht versterkt de voormalige verdediger per direct het scoutingsteam. Daarnaast zal hij stage gaan lopen bij het Onder-19-team van de club. Dit in het kader van zijn trainersopleiding, de versnelde cursus Trainer/Coach II & Trainer/Coach III. Bij het jeugdteam zal hij worden begeleid door trainer Robert Wijnands.

'Dat ik ben benaderd om als scout voor FC Utrecht aan de slag te gaan, doet me goed', reageert Schut op de clubwebsite op zijn aanstelling. 'Toen ik het bewuste telefoontje kreeg van oud-teamgenoot Jordy Zuidam was ik direct enthousiast. Hoe hij het scoutingsapparaat heeft opgezet, met oud-spelers van de club als Michael Mols, Stefaan Tanghe en Didier Martel spreekt me bovendien erg aan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.