FC Utrecht wil snel praten over 'achterstallig onderhoud'

Reacties

In de al jaren slepende kwestie over Stadion Galgenwaard zegt FC Utrecht geen partij te zijn. De club heeft wel plannen, bijvoorbeeld om de hoeken dicht te maken, maar wil eerst om tafel met de Rabobank, de nieuwe eigenaar van het onderkomen.

FC Utrecht wil snel praten over 'achterstallig onderhoud'

Midreth, het bouwbedrijf van voormalig FC Utrecht-doelman Joop Leliveld, ging begin 2011 failliet. Daarmee viel ook Memid Galgenwaard om en vervolgens probeerde de gemeente Utrecht al diverse keren het stadion te verkopen. Het liefst aan de bespeler ervan.

Clubeigenaar Frans van Seumeren voelt daar niets voor, zo liet hij al herhaaldelijk blijken. De gemeente leende in 2003 nog 25 miljoen euro aan vastgoedontwikkelaar Memid, om te voorkomen dat FC Utrecht failliet zou gaan. Memid kreeg daarvoor de voetbalgerelateerde delen in handen en kon bovendien de verbouwing afmaken. De gemeente besloot na het faillissement haar verlies te accepteren en de vordering aan Memid voor zes miljoen over te dragen aan de Rabobank. Beter iets dan niets, was het parool bij het stadsbestuur.

'Met betrekking tot het stadion verandert er voor ons niets', zegt algemeen directeur Wilco van Schaik tegen Voetbal International. 'Het is een zaak van de curator, de banken en de gemeente. Wij zullen nu horen met wie we zaken gaan doen met het oog op de toekomst. Nu betalen we elke keer de huur netjes aan de curator. Er komt een andere constructie. De komende weken gaan we daar kennis mee maken. FC Utrecht heeft de afgelopen jaren netjes de huur afgedragen. En vanaf nu gaan we met de nieuwe eigenaar om de tafel, want er is nog wel wat achterstallig onderhoud in het stadion en daar willen we snel over praten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.