Barazite en Ruiter op weg naar de uitgang bij FC Utrecht

Reacties

Nacer Barazite en Robbin Ruiter hebben een aanbieding van FC Utrecht om hun contract te verlengen naast zich neergelegd, meldt de Eredivisie-club op de eigen website. Jeff Hardeveld blijft wel langer bij de Domstedelingen.

Barazite en Ruiter op weg naar de uitgang bij FC Utrecht

Barazite en Ruiter spelen respectievelijk al sinds 2014 en 2012 bij Utrecht, maar komende zomer lijkt er een einde aan hun verblijf in Stadion Galgenwaard te komen. De aflopende verbintenissen van de 26-jarige middenvelder en de dertigjarige doelman zijn nog altijd niet verlengd, al gaat de club in een later stadium mogelijk nogmaals het gesprek aan met het duo.

Beide spelers gelden in de Domstad als belangrijke kracht. Barazite scoorde dit seizoen vijf keer in 25 officiële optredens, nadat hij vorig seizoen al elf keer had gescoord. Ruiter verdedigde sinds zijn komst van FC Volendam in 156 officiële duels het doel van Utrecht en flirtte in het verleden al met een transfer. Sinds december kwam de doelman niet meer in actie door een sleutelbeenbreuk.

Edson Braafheid, Kevin Conboy en Andreas Ludwig hebben te horen gekregen dat hun aflopende contract formeel is opgezegd, maar de clubleiding gaat nog met hen in overleg over hun toekomst. Conboy (29) en Ludwig (26) spelen twee jaar in Utrecht, de 33-jarige Braafheid keerde dit seizoen terug maar kwam door een achillespeesblessure nauwelijks in actie.

Hardeveld kende op blessurefront ook de nodige tegenslag, maar maakte onlangs zijn rentree tegen NEC. De 22-jarige verdediger heeft nu opnieuw goed nieuws gekregen met een nieuw contract tot medio 2018. Technisch manager Erik ten Hag spreekt op de clubwebsite het vertrouwen in hem uit. 'Wij hebben het geloof dat hij uit deze zware periode komt.'

Troupée
FC Utrecht kreeg zelf slecht nieuws op het blessurefront. Giovanni Troupée heeft zich geblesseerd afgemeld bij Oranje Onder-19, dat dinsdag een EK-kwalificatieduel met Griekenland speelt. Hoe lang Troupée aan de kant staat is nog niet bekend. De negentienjarige rechtsback kwam dit seizoen al 29 keer in actie voor de ploeg van Ten Hag, die zaterdag de Eredivisie hervat tegen Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.