Baptista verruilt Málaga per direct voor thuisland Brazilië

Júlio Baptista vertrekt per direct bij Málaga, dat het contract van de 31-jarige aanvaller heeft ontbonden, en gaat zijn loopbaan vervolgen in eigen land bij Cruzeiro. Daarmee is de Braziliaan de laatste grote naam, die bij de Andalusische club binnenkwam in de periode dat geld geen rol speelde, die de financieel geteisterde club verlaat.

Baptista verruilt Málaga per direct voor thuisland Brazilië

Deze zomer vertrokken spelers als Jérémy Toulalan, Martin Demichelis, Isco en Joaquín al naar respectievelijk AS Monaco, Atlético Madrid, Real Madrid en Fiorentina, terwijl Ruud van Nistelrooy in 2012 zijn loopbaan beëindigde en Santi Cazorla, de duurste aankoop van Málaga ooit, in datzelfde jaar de club verliet. De huidige middenvelder van Arsenal werd destijds voor twintig miljoen euro overgenomen van Villarreal.

Málaga nam Baptista in januari 2011 over van AS Roma. Eerder speelde de fysiek sterke spits voor onder meer Sevilla, Real Madrid en Arsenal. Door diverse blessures kwam de aanvaller de afgelopen drie seizoenen tot slechts 31 competitiewedstrijden voor de Spaanse club, waarin hij veertien keer trefzeker was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen