Barcelona houdt drie records over aan duel met Málaga

Er werd dit seizoen gesproken over het einde van een tijdperk, maar de hegemonie van Barcelona in Spanje lijkt nog altijd niet voorbij. De Catalanen sloten het seizoen af met drie records.

Barcelona houdt drie records over aan duel met Málaga

Dankzij de 4-1 thuiszege tegen Málaga zaterdag op de laatste speeldag van de Primera División komt Barça deze jaargang uit op honderd punten, waardoor het record van aartsrivaal Real Madrid - van vorig seizoen - is geëvenaard. In totaal scoorde de ploeg van trainer Tito Vilanova 115 keer in competitieverband, wat een clubrecord opleverde. Het algehele record staat op naam van Real, dat in het seizoen 2011/12 liefst 121 doelpunten maakte.

Door ook in het laatste competitieduel met Málaga het net te vinden, heeft Barcelona tijdens alle competitiewedstrijden dit seizoen gescoord. Dat was nog nooit voorgekomen in welke Spaanse competitie dan ook waarin twintig teams spelen. Vilanova is voor deze prestatie veel dank verschuldigd aan Lionel Messi, die de laatste drie duels van het seizoen vanwege een blessure moest missen.

MessiDe 25-jarige Argentijnse aanvaller was dit seizoen in de Primera División goed voor liefst 46 treffers en twaalf assists in 32 wedstrijden. Messi zorgde tussen 11 november en 30 maart voor een ongekende prestatie door in negentien opeenvolgende duels tegen evenzoveel verschillende tegenstanders te scoren.

Messi bleef op 3 november 2012 voor het laatst zonder doelpunt in de Primera División. Dat betrof het thuisduel van Barça met Celta de Vigo (3-1 zege). Daarna kwam hij in achttien opeenvolgende competitiewedstrijden telkens minimaal één keer tot scoren, dertig doelpunten in totaal.

Messi maakte in zijn recordreeks in tien wedstrijden één doelpunt, in acht wedstrijden twee doelpunten en in één wedstrijd vier doelpunten (tegen Osasuna, 5-1 zege). De fraaie serie bevat negen thuisduels (zestien goals) en tien uitduels (veertien goals).

In totaal scoorde Messi in het seizoen 2012/13 zestig keer in vijftig officiële wedstrijden namens de Catalanen. Ook bereidde hij vijftien keer een doelpunt van een ploeggenoot voor. <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen