Kampioen Barça sluit competitie in stijl af tegen Málaga

Barcelona heeft thuis tegen Málaga zijn 32ste overwinning van het seizoen geboekt (4-1). De kampioen van Spanje kende een bliksemstart en stond al na zestien minuten met 3-0 voor.

Al na drie minuten was het raak. Na een geweldige pass van Andrés Iniesta legde Pedro de bal opzij naar David Villa, die eenvoudig in het lege doel kon schieten. In de veertiende minuut verdubbelde Cesc Fabregas de voorsprong; na een Messi-achtige dribbel schoot hij tegendraads raak. Twee minuten later schoot Martín Montoya een afvallende bal binnen.

Málaga - waar trainer Manuel Pellegrini voor het laatst op de bank zat - had het eerste kwartier niets in te brengen, maar kwam na de 3-0 steeds beter in de wedstrijd omdat Barça de teugels liet vieren. De bezoekers kregen enkele goede kansen, maar José Manuel Pinto keepte sterk.

In de 52ste minuut maakte Iniesta met een schitterend schot van afstand de vierde treffer namens Barcelona en vier minuten later deed Pedro Morales iets terug voor Málaga (4-1). En ook dat doelpunt mocht er zijn. De invaller volleerde keihard in de korte hoek.

AbidalHet bleef voor beide doelen kansen regenen, maar het publiek veerde pas echt weer op in de 76ste minuut. Niet vanwege een doelpunt, maar door een wissel. Éric Abidal kreeg voor het laatst speeltijd in het Barcelona-shirt. De verdediger - die lang aan de kant stond vanwege een levertransplantatie - maakte eerder deze week bekend dat de Catalanen niet verder met hem wilden.

De 33-jarige Fransman zag aan de stand geen verandering meer komen, ook al kreeg met name Barça nog enkele goede mogelijkheden. Het bleef echter 4-1, waardoor Barcelona het seizoen eindigt op honderd punten uit 38 wedstrijden.

Málaga heeft er 43 minder en bezet de zesde plaats. De club was al verzekerd van de voorronden in de Europa League, maar dan moet de Europese voetbalbond (UEFA) daarvoor wel toestemming geven. Eerder werden de Andalusiërs uitgesloten vanwege financiële problemen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.