Bankroet SC Veendam maakt Helmond Sport koploper

Helmond Sport is de nieuwe koploper in de Jupiler League na het faillissement van SC Veendam. Kind van de rekening wordt MVV Maastricht, dat terugzakt naar de vierde plaats.

Bankroet SC Veendam maakt Helmond Sport koploper

In tegenstelling tot de concurrenten raakt Helmond Sport geen punten kwijt aangezien de ploeg van trainer Eric Meijers zijn enige duel met SC Veendam verloor. De Brabanders zijn daardoor de nieuwe koploper van de Jupiler League.

MVV verliest de zes punten van de twee overwinningen op Veendam. Koploper FC Volendam en Sparta Rotterdam, dat trainer Michel Vonk dinsdagochtend ontsloeg vanwege slechte resultaten, raken beide drie punten kwijt.

MVV valt terug naar de vierde plaats met zes punten achterstand op Helmond Sport (zie stand hieronder). 'Wij balen hier ontzettend van, de teleurstelling in de kleedkamer en op kantoor is groot', liet manager voetbalzaken Ron Elsen vorige week al vanuit De Geusselt weten.

'Voorop staat dat dit verschrikkelijk is voor de mensen in Veendam, maar daarnaast zitten wij met een vervelend onderbuikgevoel', vervolgt Elsen. 'Deze gang van zaken is niet rechtvaardig. Je beloont de ploegen die verliezen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen