De Langeleegte huilt: faillissement Veendam definitief

Alle inspanningen ten spijt, betaald voetbal in Veendam is definitief verleden tijd. De reddingsacties hebben onvoldoende geld opgeleverd om een faillissement van de Eerstedivisionist af te wenden.

De Langeleegte huilt: faillissement Veendam definitief

'Kolonisten, met tranen in onze ogen: het is niet gelukt. Na 59 jaar geen betaald voetbal meer in Veendam. De Langeleegte huilt', brengt SC Veendam via Twitter het slechte nieuws.

Vorige week vroeg SC Veendam al faillissement aan, maar had het een week om beroep aan te tekenen. De club diende een bedrag van rond de 675 duizend euro bij elkaar zien te krijgen om het seizoen alsnog af te kunnen maken.

Ondanks de nodige inspanningen onder leiding van oud-speler Henk de Haan bleek er onvoldoende geld binnen te komen om het seizoen af te kunnen maken. Overigens moest er naast het eerder genoemde bedrag ook nog een gat van circa drie ton op de begroting van volgend seizoen worden gedicht.

Voor SC Veendam is 119 jaar na de oprichting daarmee het doek definitief gevallen. De Betaald Voetbal Organisatie leek de afgelopen jaren diverse keren voltooid verleden tijd. Ondanks de aanhoudende financiële malaise wist Veendam keer op keer een oplossing te vinden. Tot deze week.

Op 15 maart speelde SC Veendam tegen FC Oss zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal. Tom Overtoom maakte in het met 2-1 gewonnen duel de laatste treffer in de historie van de Groningse club.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen