MVV baalt ontzettend na faillissement van SC Veendam

Bij MVV is met grote teleurstelling gereageerd op het nieuws dat SC Veendam het faillissement heeft aangevraagd. Niet alleen uit mededogen met de collega's uit Oost-Groningen, maar ook omdat de Limburgers zelf gedupeerd worden door het faillissement.

MVV baalt ontzettend na faillissement van SC Veendam

In de aangepaste stand verliest MVV de zes punten van de twee overwinningen op Veendam, waar koploper Sparta Rotterdam er slechts drie kwijtraakt. De uitnederlaag van de ploeg van trainer Michel Vonk is weggestreept. MVV valt terug naar de vierde plaats met vijf punten achterstand op Sparta (zie stand hieronder).

'Wij balen hier ontzettend van, de teleurstelling in de kleedkamer en op kantoor is groot nu', laat manager voetbalzaken Ron Elsen vanuit De Geusselt weten. 'Voorop staat dat dit verschrikkelijk is voor de mensen in Veendam, maar daarnaast zitten wij met een vervelend onderbuikgevoel. Deze gang van zaken is niet rechtvaardig. Je beloont de ploegen die verliezen.' De KNVB laat weten dat de stand van de Jupiler League nog niet wordt aangepast, aangezien het voor de voetbalbond nog niet duidelijk of er beroep wordt aangetekend tegen de beslissing van de rechtbank om de aanvraag voor het faillissement in Veendam formeel te bekrachtigen. Partijen hebben hiervoor formeel acht dagen de tijd. Tot die termijn is verstreken, behoudt SC Veendam de licentie.

De gespeelde wedstrijden in de Jupiler League worden in geval van een onherroepelijk faillissement als niet gespeeld beschouwd. Dit zal in de competitiestand gevolgen hebben. De drie al behaalde periodetitels in de Jupiler League (MVV Maastricht, Sparta Rotterdam, De Graafschap) blijven staan. Totdat het faillissement onherroepelijk is geworden, blijft de huidige stand van kracht.(Geert-Jan Jakobs)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen