Bale stelt Zidane voor dilemma met hoofdrol bij laatste test

Reacties

Real Madrid heeft geen fout gemaakt in de uitwedstrijd tegen Las Palmas, een tussendoortje op weg naar de zo belangrijke Champions League-confrontatie met Juventus. Gareth Bale en Karim Benzema klaarden bij afwezigheid van Cristiano Ronaldo de klus: 0-3.

Bale stelt Zidane voor dilemma met hoofdrol bij laatste test

Een halve week voor de clash met De Oude Dame koos Zinedine Zidane voor een mix van reserves en reguliere basisspelers. Na de voor verschillende sterren intensieve interlandperiode ontbraken Isco (licht geblesseerd geraakt na te hebben uitgeblonken tegen Argentinië), Toni Kroos, Marcelo, Sergio Ramos, Ronaldo (alle vier gespaard) en de geschorste Dani Carvajal op Gran Canaria. Door de absentie van de drie eerste aanvoerders mocht Benzema zich captain noemen in zijn vierhonderdste wedstrijd voor De Koninklijke.

Dat er een belangrijke wedstrijd voor de deur staat, straalde ook van het spel van de Madrilenen af. De nummer drie van La Liga liet Las Palmas zo nu en dan komen en profiteerde bij zo'n situatie genadeloos op de counter. Luka Modric stuurde Bale de diepte in op het moment dat de laatste linie van de degradatiekandidaat was opgeschoven tot de middenlijn. De Welshman rondde vlekkeloos af met zijn linker: 0-1. Voor Bale kwam zijn tiende competitiegoal van het seizoen op een prettig moment, na gepasseerd te zijn geweest in de laatste topduels en in aanloop naar een nieuw belangrijk keuzemoment voor Zidane.

Schadevrij bleef Real niet. Kort na de 0-1 werd de geblesseerde Nacho gewisseld. De verdediger leek met het oog op het WK het ergste te vrezen, want de Spaanse international nam volledig terneergeslagen plaats op de bank. Op het veld nam Real al snel de spanning volledig weg. Lucas Vázquez werd neergelegd in het strafschopgebied, waarna Benzema er vanaf de strafschopstip 0-2 van maakte.

Na een overtreding op Bale ging de bal in de 51ste minuut opnieuw op de stip. Dit keer ging het slachtoffer zelf achter de bal staan. Bale maakte zijn tweede goal van de avond met een schot door het midden. Las Palmas probeerde de eer daarna nog te redden, maar Keylor Navas hield zijn doel schoon.

Het bleef bij drie goals voor het zuinig spelende Real, dat Atlético Madrid nu tot op één punt is genaderd. De ploeg van Diego Simeone speelt zondagavond thuis tegen het Deportivo La Coruña van Clarence Seedorf. De Nederlander is met zijn elftal verwikkeld in een degradatiestrijd met Levante en Las Palmas.

Bij Real gaat de focus volledig op de poging om voor de derde keer op rij de Champions League te winnen. De Spaanse kampioen begint het tweeluik met Juventus dinsdagavond met een uitwedstrijd. De vraag is of Bale dan gaat spelen. In de achtste finale tegen Paris Saint-Germain was hij twee keer reserve.

Bekijk hier de stand in La Liga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.