Bacuna en Vlaar krijgen Sherwood als nieuwe manager

Reacties

Tim Sherwood is de nieuwe manager van Aston Villa. Hij moet de club uit Birmingham behouden voor de Premier League. Bij Aston Villa gaat Sherwood werken met de Nederlanders Ron Vlaar en Leandro Bacuna.

Bacuna en Vlaar krijgen Sherwood als nieuwe manager

Aston Villa begon sterk aan dit seizoen, wat manager Paul Lambert een contractverlenging voor vier seizoenen opleverde, maar na het aankondigen van deze deal ging het snel bergafwaarts met The Villans. Door een midweekse nederlaag tegen Hull City (2-0) belandde Lambert met zijn elftal onder de streep, waarna de Schotse manager ontslagen werd.

Sherwood werd zaterdag aangesteld als zijn opvolger. Hij tekent een contract voor 3,5 jaar in Birmingham. Eerder was de voormalige coach van Tottenham Hotspur ook al in beeld bij Queens Park Rangers. De 46-jarige Sherwood heeft nauwelijks ervaring als manager. Vorig seizoen werd hij in december aangesteld bij Tottenham, maar aan het einde van de jaargang was hij alweer ontslagen.

'Tim heeft een fantastische carrière gehad bij Tottenham, dan doel ik niet alleen op zijn korte periode als hoofdtrainer. We geloven erin dat hij de kwaliteiten heeft om het maximale uit onze spelersgroep te halen', zei Aston Villa-directeur Tom Fox op de clubwebsite. Sherwood zelf toonde zich ook gelukkig. 'Het is een grote eer om een van de grootste clubs in Engeland te mogen coachen. Ik kan niet wachten om te beginnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.