Babel verliest op valreep status van matchwinner

Galatasaray heeft de eerste zege van het seizoen door de vingers zien glippen. De goal van Ryan Babel verloor daarmee ook zijn grote waarde.

Babel brak na een uur de ban voor het dominerende Galatarasay, dat vorige week het seizoen was begonnen met een 2-0 nederlaag bij Denizlispor. Hij kwam vanaf links naar binnen en zag hoe zijn schot van richting werd veranderd, waardoor Konyaspor-keeper Serkan Kirintili kansloos was.

Met die goal was de aanvaller hard op weg matchwinner te worden. De rode kaart voor Jean Michael Seri na 75 minuten maakte het lastiger de zege over de eindstreep te brengen. De middenvelder werd op advies van de videoarbiter van het veld gestuurd.

Ook met een man minder kon Galatasaray de zege ruiken. Diep in blessuretijd volgde de bittere teleurstelling. Jens Jønsson, die de bal met meer dan geluk dan wijsheid voor zijn voeten kreeg, verpestte met de 1-1 de avond van Babel en co.