Babel boekt meteen succes met Galatasaray

Galatasaray heeft woensdagavond de Turkse Super Cup in de wacht gesleept. Dat deed de topclub door met 1-0 te winnen van Akhisar Belediyespor.

Ryan Babel, een van de zomeraanwinsten van Galatasaray, had direct een basisplaats. De Oranje-international werd door trainer Fatih Terim in de punt van de aanval geposteerd. Ryan Donk moest genoegen nemen met een korte invalbeurt, Ömer Bayram (ex-NAC) bleef op de bank.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel zes minuten voor rust en was van grote schoonheid. Younes Belhanda speelde zich tussen twee verdedigers vrij en schoot de bal prachtig in de verre hoek. Akhisar kreeg met name na rust nog enkele grote kansen op de gelijkmaker, maar doelman Fernando Muslera liet zien in topvorm te zijn.

Zo heeft Galatasaray de eerste prijs van het seizoen alweer binnen. De grootmacht uit Istanbul begint op 16 augustus aan het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Denizlispor.