Babel mogelijk verlost van concurrent Riera

De kans bestaat dat Albert Riera op korte termijn vertrekt bij Liverpool. De Spaanse international verkast mogelijk per direct naar Rusland, waar de transfermarkt nog geopend is tot 8 april.

Babel mogelijk verlost van concurrent Riera

'We zijn met verschillende clubs in gesprek over een oplossing', aldus Rafael Benítez. De manager van Liverpool onderhoudt een slechte relatie met zijn landgenoot Riera, die lang niet altijd kan rekenen op een basisplaats.

'Ik denk dat er een persoonlijke reden is dat ik niet speel', verklaarde Riera onlangs in een openhartig interview. 'Dat Benítez geen woord tegen me zegt, doet me nog het meeste pijn. Hij denkt dat hij de grote baas is en hij is doof voor iedereen die het niet met hem eens is.'

Dat Rusland een optie is voor Riera heeft ook te maken met het feit dat zijn vrouw afkomstig is uit dat land. De 27-jarige linkspoot kwam eerder in zijn carrière uit voor Real Mallorca, Girondins Bordeaux, Espanyol en Manchester City.

Een mogelijk vertrek van Riera vergroot overigens de speelkansen van Ryan Babel. De Oranje-international mocht de laatste weken al enkele keren op de linkerflank opereren. Ook Yossi Benayoun en Maxi Rodríguez kunnen op die positie uit de voeten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen