Babel matchwinner, Baros redt Rijkaard van blamage

Liverpool won thuis van Trabzonspor door een treffer van Ryan Babel, ook Gregory Nelson was trefzeker in de vierde voorronde van de Europa League. Milan Baros redde Frank Rijkaard.

Liverpool-Trabzonspor 1-0Liverpool-manager Roy Hodgson gaf woensdag al aan dat hij verwacht dat Ryan Babel veel zal spelen dit seizoen en liet de aanvaller in de basis beginnen tegen Trabzonspor. Babel betaalde dat vertrouwen terug door in blessuretijd van de eerste helft de winnende treffer voor zijn rekening te nemen. Dirk Kuijt behoorde niet tot de wedstrijdselectie van The Reds, die aankoop Joe Cole in de 53ste minuut nog een strafschop zagen missen.

Galatasaray-Karpaty Lviv 2-2Het Galatasaray van trainer Frank Rijkaard leek op weg naar een verrassende thuisnederlaag toen het nietige Karpaty Lviv door treffers van Serhiy Kuznetsov en Sergei Zenjov halverwege met 2-0 leidde. Maar invaller Milan Baros behoedde de Turkse topclub voor een nederlaag door doelpunten in de 59ste en 86ste minuut.

Club Brugge-Dinamo Minsk 2-1Een andere Nederlandse trainer zag zijn ploeg nog beter terugkomen van een achterstand. Stanislav Dragun zette Dinamo Minsk op bezoek bij Club Brugge in de zesde minuut op voorsporng, maar Carl Hoefkens en Jonathan Blondel bezorgden Blauw-Zwart na rust alsnog een zege. Ryan Donk speelde de volledige wedstrijd mee met Club Brugge.

BATE Borisov-Marítimo Funchal 3-0Mitchell van der Gaag lijkt zich met Marítimo Funchal te kunnen gaan richten op de Portugese competitie. De trainer zag zijn ploeg met grote cijfers verliezen van BATE Borisov en lijkt uitgeschakeld voor een plaats in de groepsfase van de Europa League.

CSKA Moskou-Anorthosis Famagusta 4-0Hetzelfde geldt ook voor Jeffrey Leiwakabessy, die de volledige wedstrijd meespeelde aan de kant van Anorthosis Famagusta. Hij ging met liefst 4-0 onderuit bij CSKA Moskou waar twee nieuwe aankopen twee keer trefzeker waren: Seydou Doumbia en Zoran Tosic.

CSKA Sofia-The New Saints 3-0The New Saints uit Wales waren lang een lastige partij voor CSKA Sofia, maar in de laatste tien minuten liep de thuisploeg uit naar een ruime overwinning. Gregory Nelson, vorig seizoen nog actief voor RBC Roosendaal, was een van de doelpuntenmakers.

Slovan Bratislava-VfB Stuttgart 0-1Khalid Boulahrouz speelde negentig minuten mee tijdens het duel tussen Slovan Bratislava en VfB Stuttgart. De verdediger zag zijn ploeg in de slotfase de overwinning pakken door een doelpunt van de ingevallen Martin Harnik.

FC Timisoara-Manchester City 0-1Ook Manchester City, waar Nigel de Jong van het eerste tot het laatste fluitsignaal in het veld stond, won met 1-0. FC Timisoara hield The Citizens lang van scoren af, maar aankoop Mario Balotelli maakte in de 72ste minuut de enige treffer van de wedstrijd. De aanvaller die overkwam van Internazionale was een kwartier eerder ingebracht door manager Roberto Mancini.