Babel en Donk winnen met Kasimpasa, treffer De Leeuw

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties. Ook prominente oud-Eredivisionisten komen in deze rubriek aan bod.

• Celtic – waar Virgil van Dijk en Derk Boerrigter beiden de volledige wedstrijd speelden – won in eigen huis met 2-1 van Saint Johnstone • Bij de bezoekers viel Nigel Hasselbaink drie minuten voor tijd in • Celtic, dat in de Champions League een tegenstander van Ajax is, staat dankzij de zege op gelijke hoogte met koploper Inverness Caledonian •

•Melvin de Leeuw gaf met een doelpunt de aanzet tot een overwinning van Ross County op hekkensluiter Hearts • Toen De Leeuw een kwartier voor tijd in het veld kwam, keek zijn thuisclub Ross County tegen een 1-0 achterstand aan • In de 89ste minuut maakte de Nederlandse invaller de gelijkmaker, waarna Richard Brittain in de extra tijd Ross County drie punten bezorgde •

• Kasimpasa heeft met Ryan Donk en Ryan Babel, die beiden negentig minuten speelden, met 2-1 gewonnen bij Sivasspor • Kasimpasa nam al snel een 2-0 voorsprong, maar een schitterend afstandsschot van oud-PSV’er Manuel da Costa bracht de thuisclub terug in de wedstrijd • Dankzij de overwinning staat Kasimpasa nu vijfde in de Turkse competitie •