Babel en Donk op tweede plek in Turkije, Van Buren verliest

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

• Het Kasimpasa van Ryan Babel en Ryan Donk heeft in een spectaculaire wedstrijd met 3-2 van Trabzonspor gewonnen, waar Aykut Demir de rode kaart kreeg • Donk, Babel en Demir begonnen allemaal aan het duel, maar laatstgenoemde kreeg in de 76ste minuut de rode kaart • Op dat moment was de eindstand al bereikt • Namens Kasimpasa scoorden Kerem Saras, Adem Büyük en Ezequiel Scarione • Paulo Henrique (ex-SC Heerenveen) en Olcan Adin deden wat terug namens de uitploeg • Kasimpasa stijgt door de overwinning naar de tweede plaats, terwijl Trabzonspor naar plek tien zakt •

• Esbjerg fB, de club van de Nederlandse aanvaller Mick van Buren, verloor in eigen huis met 2-0 van AGF Aarhus • Van Buren stond in de basis bij de gastheren, maar werd na 57 minuten vervangen • Door de overwinning stijgt Aarhus naar de vijfde plaats, terwijl Esbjerg naar plek zes daalt •