AZ zondag nog met interim-coach Haar op de bank

Martin Haar is in elk geval ook komend weekeinde de hoofdcoach van AZ. Tijdens de interlandperiode is de clubleiding er niet in geslaagd een opvolger te benoemen.

AZ zondag nog met interim-coach Haar op de bank

De voormalige assistent zat tegen PAOK Saloniki (1-1) en FC Groningen (2-1 verlies) ook als vervanger van de ontslagen Gertjan Verbeek op de bank. Zondag is Haar ook eindverantwoordelijk tijdens het thuisduel met SC Cambuur.

Haar blijft interim-trainer totdat de zoektocht naar een nieuwe trainer ten einde is. Na de afzegging van Fred Rutten werd het er voor AZ niet eenvoudiger op. 'Maar we nemen de tijd', zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart. 'Het is niet zo dat we per se deze week een nieuwe man voor de groep wilden hebben.'

De Alkmaarse club laat zich niet opjagen. 'Aangezien Haar niet over de vereiste papieren beschikt, moeten we eventueel na een maand toestemming vragen aan de KNVB. Van die termijn zijn pas tien dagen verstreken. Wij werken rustig ons lijstje af. Er zijn nog steeds diverse kandidaten, maar we praten niet met drie man tegelijk.'

Het voordeel van Rutten was dat hij per direct aan de slag zou kunnen. Andere trainers die werden genoemd, zoals Shota Arveladze (Kasimpasa) en de Deense bondscoach Morten Olsen, liggen nog vast. In dat geval overweegt AZ een zogeheten tussenpaus van het kaliber Dick Advocaat aan te stellen, aangezien na dit seizoen weer andere trainers beschikbaar zijn.

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ
Gerelateerde artikelen